Η Costa Navarino θα…μιλήσει γαλλικά

Πρώτη Δημοσίευση: 07/09/2017 09:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/09/2017 09:10
Τα «πρώτα ονόματα» του γαλλικού και του ελληνικού επιχειρείν θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν επί αθηναϊκού εδάφους αύριο και μεθαύριο, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στη χώρα.
Η Le Figaro ανέδειξε, χθες, το γεγονός ότι από τους 40 περίπου επιχειρηματίες που θα συνοδεύσουν τον Γάλλο πρόεδρο, οι δέκα είναι επικεφαλής (και όχι απλώς εκπρόσωποι) των μεγαλύτερων και στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων της Γαλλίας, δηλαδή των Τotal, Suez, EDF, Sanofi, Orpea, Bpifrance και Engie.
Δεδομένου ότι ο στόχος αυτής της… απόβασης είναι «η επιστροφή των επενδύσεων στην Ελλάδα» (σ.σ. μετά την αποχώρηση γαλλικών επιχειρήσεων που «πλήρωσαν την ελληνική κρίση όπως οι Carrefour, Crédit Agricole και Société Générale»), εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ελληνικό επιχειρηματικό team που θα πάρει μέρος στις συζητήσεις.
Όπως έχει επισημανθεί πολλάκις το τελευταίο διάστημα, έχει ανοίξει… υπερμεγέθης βεντάλια διμερών επενδυτικών αναζητήσεων που αφορά κυρίως σε υποδομές, ενέργεια, τράπεζες, υγεία, ασφάλειες, τουρισμό, νέες τεχνολογίες, start up, καινοτομία -δηλαδή «στα πάντα».
 
Το ελληνικό επιχειρηματικό team 
Η προετοιμασία έγινε από τα διπλωματικά γραφεία του Αλέξη Τσίπρα και του Εμανουέλ Μακρόν σε συνεργασία με τις δύο πρεσβείες. Επίσημη «λίστα» για τη σύνθεση της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής δεν έχει δοθεί, κατά τις πληροφορίες, μεταξύ άλλων έχουν προσκληθεί για το ελληνο-γαλλικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Ιδρυμα Νιάρχος και ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ως εκπρόσωπος της Costa Navarino.
 
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις