Θανάσης Βασιλόπουλος: Ανέφελη η συνεργασία μου με τον πρωθυπουργό

Πρώτη Δημοσίευση: 23/10/2019 15:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/10/2019 15:30
Όταν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμάτας - πλην Λαϊκής Συσπείρωσης- δίνουν στη δημοσιότητα κείμενο διαμαρτυρίας για τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον πρώην βουλευτή της "Χρυσής Αυγής", Δ. Κουκούτση, μία ημέρα πριν από την έλευση του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα, και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν καταθέτουν ούτε ερώτηση για το θέμα, δεν είναι παράδοξο;
Βέβαια, αν δει κάποιος τα γεγονότα από άλλη οπτική γωνία θα μπορούσε να "κατηγορήσει" και τις συγκεκριμένες παρατάξεις για πολιτική… μυωπία. Κι αυτό, γιατί όταν μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών κατάλαβαν άπαντες ότι το ένα μπλοκ θα αποτελείται από τους Θαν. Βασιλόπουλο, Μαρία Οικονομάκου, Ελένη Αλειφέρη και Δημ. Κουκούτση, θα περίμενε κανείς μια ανάλογη συσπείρωση και από το "δημοκρατικό" μπλοκ στο πρόσωπο του Βασ. Κοσμόπουλου.
Όσες διαφορές κι αν υπήρχαν, αν συνέβαινε αυτό, μια στήριξη από τους υπολοίπους στο συνδυασμό του θα απέτρεπε το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής. Εν τούτοις, οι έχοντες σήμερα δημοκρατικές ευαισθησίες προτίμησαν τότε να απέχουν από τις εκλογές ή και να καταψηφίσουν το συνδυασμό "Καλαμάτα Μπροστά". Η στάση τους αυτή έφερε τα επίχειρα…
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, την εκκωφαντική σιωπή των παρατάξεων στην προχθεσινή συνεδρίαση διέκοψε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος. Σε σύντομη παρέμβασή του σχολίασε ότι μη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ιστορικό Δημαρχείο ήταν κάτι σαν συγκάλυψη της δυσφορίας του για τα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Καλαμάτας. Σε αντίθεση, όταν βρέθηκε στην Καρδαμύλη, είχε συνάντηση με το δήμαρχο Δ. Γιαννημάρα.
Ειδικότερα, ο κ. Κοσμόπουλος τόνισε: "Το περασμένο Σάββατο ο κ. πρωθυπουργός βρέθηκε την Καλαμάτα, αλλά, παρά το γεγονός ότι ο κ. δήμαρχος ανήκει στο κόμμα του, δεν επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπως συνηθίζεται, αλλά προτίμησε να κάνει μία βόλτα στην πλατεία της πόλης. Αναρωτιόμαστε αν πρέπει να εκλάβουμε τη στάση αυτή του κ. πρωθυπουργού ως έκφραση δυσφορίας για τις επιλογές των συνεργασιών του κ. δημάρχου".
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην επιλογή συνεργασίας του με τον Δ. Κουκούτση, αρκέστηκε να παρατηρήσει ότι όλα είναι καλά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από κανέναν. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι στο σύντομο διάστημα της συνάντησής τους ο πρωθυπουργός τον ρώτησε για τα ζητήματα που έθεσε ο δήμαρχος κατά την ομιλία του στο Μέγαρο Χορού, όπως τους δρόμους, το παράκτιο μέτωπο, αλλά και άλλα προβλήματα που αφορούν στο Δήμο Καλαμάτας.
 
Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις