Θανάσης Βασιλόπουλος: "Θα έχουμε άνετη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο"

Πρώτη Δημοσίευση: 22/08/2019 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/08/2019 08:32
Ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, στην πρώτη μετεκλογική συνέντευξη Τύπου, χθες το πρωί, δήλωσε έτοιμος να αναλάβει τα ηνία του δήμου Καλαμάτας από την 1η Σεπτεμβρίου, δεν έδειξε να αγωνιά για το θέμα της πλειοψηφίας ή όχι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ενώ, κατέστησε σαφές ότι στο θέμα των συνεργασιών με τις υπόλοιπες παρατάξεις θα υπάρξει και παροχή ανάλογης θέσης ευθύνης στη νέα σύνθεση της Δημοτικής Αρχής. 
Σύμφωνα με όσα είπε, "όλο αυτό το διάστημα, μέχρι σήμερα, έχουμε πραγματοποιήσει εκτεταμένες συσκέψεις με τα στελέχη από Νομικά Πρόσωπα, Διευθύνσεις και Τμήματα του Δήμου Καλαμάτας. Σκοπός μου ήταν, εκτός από τις Διευθύνσεις και τα Νομικά Πρόσωπα όπου έχω υπηρετήσει και έχω προσωπική άποψη για τη λειτουργία τους, να αποκτήσω και εικόνα για τη λειτουργία του Δήμου γενικότερα.
Σ’ αυτό το πλαίσιο ζήτησα από τους Διευθυντές να καταθέσουν προτάσεις καλύτερης λειτουργίας του Δήμου. Προφανώς, οι Διευθυντές πρέπει να είναι σε θέση να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση, που να διευκολύνει τη λειτουργία του Δήμου μας.
Έχοντας, πλέον, ολοκληρωμένη εικόνα, θα τονίσω με σαφήνεια ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει ικανότατα στελέχη και πολλές δυνατότητες. Στόχος μας θα πρέπει να είναι να συνεργαστούμε με τα ικανά στελέχη, διότι προσωπικά πιστεύω βαθιά στην αξιολόγηση και θα εφαρμόσουμε και διαδικασίες αξιολόγησης, εκτός από τυπικές, και ουσιαστικές. Στόχος είναι να αξιοποιήσουμε τα ικανά στελέχη, ώστε να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους συνδημότες μας και στους επισκέπτες της περιοχής μας».
 
Τομείς ευθύνης των αντιδημάρχων 
Ο κ. Βασιλόπουλος γνωστοποίησε τους νέους τομείς ευθύνης αντιδημάρχων, επισημαίνοντας ότι «θα προσδιορίσουν και τις αλλαγές που θα προκύψουν όπου θεωρούμε ότι χρειάζεται, όσον αφορά σε Διευθύνσεις και Τμήματα του Δήμου Καλαμάτας».
Οι νέοι τομείς ευθύνης Αντιδημάρχων είναι οι εξής:
1. Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Περιουσίας
2. Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας
3. Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Νέων Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού
4. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Διοικητικών Υπηρεσιών
5. Αντιδήμαρχος Συντήρησης Υποδομών και Δημοτικών Ενοτήτων και
6. Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας.
 
Συνεργασίες
Παράλληλα, ο Θ. Βασιλόπουλος προσέθεσε τα εξής: «Δεύτερος στόχος αυτό το χρονικό διάστημα, εκτός από την άσκηση των καθηκόντων μου ως αντιδημάρχου, ήταν και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των συνδυασμών, που θα συγκροτήσουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.
Λειτούργησα σεβόμενος τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την καλύτερη διακυβέρνηση Δήμων και Περιφερειών, το γεγονός ότι ο Δήμαρχος συνεχίζει να εκλέγεται με το 50% + 1, σεβόμενος όμως και τις προεκλογικές μου δεσμεύσεις για ανάπτυξη συνεργασιών ανάλογα με τη δυναμική που έχει καταγράψει κάθε συνδυασμός και τα στελέχη που έχει αυτός.
Σ’ αυτό το πλαίσιο υπάρχουν συνδυασμοί, οι οποίοι έχουν επιλέξει να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην αντιπολίτευση ή να μεταφέρουν το ενδεχόμενο συνεργασίας στο μέλλον, καθώς και συνδυασμοί, οι οποίοι έχουν επιλέξει να συνεργαστούμε και να συγκροτήσουμε τη νέα Δημοτική Αρχή. Σέβομαι και τις δύο επιλογές. Αυτά είναι, βέβαια, θέματα, τα οποία θα φανούν στις πρώτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».
Ο εκλεγείς Δήμαρχος Καλαμάτας στις χθεσινές του δηλώσεις δεν ξέχασε και τον προκάτοχό του: «Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της δημαρχοντίας του Παναγιώτη Νίκα, θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά το Δήμαρχο Καλαμάτας, για τη δυνατότητα που μου έδωσε όλα αυτά τα χρόνια να υπηρετήσω το Δήμο από θέσεις ευθύνης, να αποκτήσω εμπειρία και να αποδείξω τις ικανότητές μου, στοιχεία δηλαδή που προφανώς αποτιμήθηκαν θετικά από τους συμπολίτες μας, με συνέπεια να καλούμαι να υπηρετήσω το Δήμο Καλαμάτας από το ανώτατο αξίωμα του Δημάρχου».
Ο κ. Βασιλόπουλος απάντησε κατόπιν σε ερωτήσεις, εκτιμώντας - μεταξύ άλλων - πως «θα έχουμε σχετικά άνετη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο». Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση στον "Κλεισθένη" ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι αυτές τελικά δυσκολεύουν την επίτευξη συνεργασιών για τη διοίκηση των Δήμων και των Περιφερειών.
Σε ερώτηση που αφορούσε τις πρώτες του προτεραιότητες ανέφερε ότι μεταξύ αυτών είναι, όπως είχε πει προεκλογικά, η προώθηση της διάνοιξης της οδού Κρήτης μέχρι τη Βέργα και η αξιοποίηση των εκτάσεων τόσο δυτικά όσο και βόρεια του άξονα που θα διανοιχτεί.
ια το δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζομύλου-Πύλου-Μεθώνης ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι προς το συμφέρον του Δήμου Καλαμάτας είναι η παραλιακή χάραξη.
Ο νέος δήμαρχος ρωτήθηκε και για την υπόθεση της τιμολογιακής πολιτικής στο χώρο στάθμευσης μπροστά από τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, θέμα το οποίο έχει αναδείξει ο νέος επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος.
Ο Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι η δημοτική του αρχή θα κάνει αυτό που πρέπει για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και επίσης σχολίασε ότι ο Βασίλης Κοσμόπουλος "έκανε καλή δουλειά" αναδεικνύοντας αυτό το ζήτημα.
Τέλος για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο κ. Βασιλόπουλος επανέλαβε ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση είναι αυτή της κεντρικής διαχείρισης, προσθέτοντας ότι θα ήταν θετικό να συμμετέχουν σε αυτή και η Δήμοι, ενώ για τη Μαραθόλακκα σχολίασε ότι βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, "δεν μπορεί να αντέξει για καιρό ακόμη,  ενδεχομένως δεν μπορεί να αντέξει ούτε μέρα".
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις