Θα παραστεί και η Κου Κλουξ Κλαν (;) στο φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 19/05/2013 00:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/05/2013 00:25

Γράφει η Μαρίνα Βήχου
 
Είθισται τα πολιτικά κόμματα να κάνουν τα ετήσια Φεστιβάλ τους στην Αθήνα, προσδοκώντας σε μεγάλη προσέλευση κόσμου και, κατά συνέπεια, σε μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση. Είναι έτσι περίεργο γιατί η ελληνική νεοναζιστική οργάνωση επέλεξε την πόλη της Καλαμάτας για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ της, 3 και 4 Αυγούστου, γιορτάζοντας τα 77 χρόνια από την εγκαθίδρυση του δικτατορικού καθεστώτος του Μεταξά. Το φασιστικό καθεστώς, όπως και ο ίδιος ο Μεταξάς, δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη σχέση με την Καλαμάτα που να δικαιολογεί μια τέτοια επιλογή.
Μία πιθανή εξήγηση θα ήταν ότι στην πόλη της Καλαμάτας δεν έχουν τόσο μεγάλη δύναμη οι αντιφασιστικές δυνάμεις, η Χρυσή Αυγή έχει ανοίξει 4-5 τοπικά γραφεία, ενώ ο δήμαρχος είναι γνωστός περισσότερο για το μένος του εναντίον του ΚΚΕ, την ώρα που κάνει τα στραβά μάτια για δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του, που εμφανίζεται συχνά-πυκνά σε εκδηλώσεις της ΧΑ.
Επίσης, η Καλαμάτα τυχαίνει να είναι η γενέτειρα της οικογένειας Σαμαρά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. εκλέγεται στην εκλογική περιφέρεια Μεσσηνίας επί σειρά ετών. Από αυτή την άποψη προσφέρεται η Καλαμάτα για επίδειξη δύναμης εκ μέρους των νεοναζί.
Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο γεγονός, που πέρασε στα ψιλά των αθηναϊκών εφημερίδων πριν από ένα εξάμηνο. Ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο (16/10/2012), έφερε, όπως ο ίδιος δήλωσε, ένα «προσωπικό δώρο» στον Αντώνη Σαμαρά: την αδελφοποίηση της Καλαμάτας, γενέτειρας του Έλληνα πρωθυπουργού, με τη δική του γενέτειρα, την πόλη Schwabisch Hall.
Είναι γνωστή η ρήση του ιερέα της Τροίας Λαοκόοντα προς τους Τρώες, όταν ανακοινώθηκε ότι οι Έλληνες θα έκαναν δώρο στους Τρώες ένα ξύλινο άλογο, το Δούρειο Ίππο, «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες». Κανείς δεν του έδωσε σημασία, με αποτέλεσμα την πτώση της Τροίας.
Τι σχέση, όμως, αλήθεια μπορεί να έχει το ένα «δώρο» με το άλλο; Διαβάζοντας την ιστορία της πόλης Schwabisch Hall, ειδικά την περίοδο που ήρθε στην εξουσία ο Χίτλερ, πληροφορούμαστε ότι ήταν μια μικρή σχετικά πόλη 11.000 κατοίκων περίπου, που έμεινε γνωστή για δύο «άξια» τέκνα της: τον Christian Mergenthaler, ιδρυτή του εκεί ναζιστικού κόμματος (1922), που το 1932 διετέλεσε πρόεδρος του τοπικού Κοινοβουλίου της Βάδης Βουτεμβέργης και αργότερα υπουργός Πολιτισμού και τον August Heissmeyer, στρατηγό των Waffen SS, που μετά την αποφυλάκισή του για τα ναζιστικά του εγκλήματα, έζησε στην πόλη αυτή μέχρι το θάνατό του το 1979.
Εξάλλου, κατά τη Νύχτα των Κρυστάλλων (9/11/1938), που σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του πογκρόμ κατά των Εβραίων, οι Ναζί έκαψαν την τοπική Συναγωγή, καθώς και αρκετά σπίτια και καταστήματα Εβραίων, σε μια από κοινού δράση των SA, SS και της Ναzi Automobile Drivers Corps. Αργότερα, δίπλα στην πόλη κατασκευάστηκε βάση της γερμανικής Αεροπορίας και το 1944 στρατόπεδο συγκέντρωσης, του οποίου οι κρατούμενοι έκαναν καταναγκαστικά έργα στη βάση.
Κάποιος μπορεί θα αναρωτηθεί: «Καλά όλα αυτά, αλλά σήμερα έχουμε 2013, τι σχέση έχουν όλα αυτά;». Ίσως θα είχαν κιόλας ξεχαστεί αν δεν είχε εμφανιστεί η υπόθεση του «Εθνικοσοσιαλιστικού Υπόγειου Δικτύου», μιας τρομοκρατικής νεοναζιστικής οργάνωσης που τη δεκαετία του 2000 ευθύνεται για τις δολοφονίες 9 μεταναστών (μεταξύ τους και ένας Έλληνας) και μιας Γερμανίδας αστυνομικού. Πρόκειται για τις διαβόητες «δολοφονίες ντονέρ», που με ευθύνη της γερμανικής αστυνομίας έμειναν ανεξιχνίαστες για χρόνια και για τις οποίες δικάζεται αυτές τις μέρες η Beate Tsepe, η μόνη από το νεοναζιστικό «κομάντο» που παραμένει ζωντανή.
Με αφορμή τη δίκη του «Εθνικοσοσιαλιστικού Υπόγειου Δικτύου» η αδελφή πόλη της Καλαμάτας ήρθε ξανά στη δημοσιότητα. Μαθαίνουμε, λοιπόν, από το γερμανικό Τύπο, που έχει δώσει ιδιαίτερη δημοσιότητα στο γεγονός, ότι στις αρχές του 2000 συστάθηκε ο γερμανικός κλάδος της Κου Κλουξ Κλαν, με έδρα το Schwabisch Hall από ένα άτομο, μουσικό σε συγκρότημα skinhead, ο οποίος προηγουμένως είχε διατελέσει πράκτορας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, με αποστολή από το 1994 να διεισδύσει στους κύκλους των νεοναζί.
Το άτομο αυτό, που έφερε το όνομα Ryan Davis (Achim S), βαφτίστηκε “Grand Dragon” σε τελετή της Κου Κλουξ Κλαν στις ΗΠΑ και άρχισε να στρατολογεί άτομα, κυρίως από το χώρο της αστυνομίας, στην ευρύτερη περιοχή της Βάδης Βουτεμβέργης. Οι επίσημες γερμανικές υπηρεσίες διέκοψαν τη συνεργασία μαζί του στις αρχές του 2000 και έβαλαν κάποιον να τον παρακολουθεί. Ο ίδιος ανακαλύπτοντας ότι παρακολουθείται διέκοψε τη συνεργασία του με την ΚΚΚ το 2003 και αναζήτησε την επαναπρόσληψή του στις μυστικές υπηρεσίες, «πουλώντας» τους πληροφορίες σχετικά με την ΚΚΚ Γερμανίας.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στη γερμανική ΚΚΚ είχαν στρατολογηθεί τουλάχιστον 10-20 αστυνομικοί από την περιοχή της Στουτγάρδης. Η μύηση γινόταν - όπως ο ίδιος υποστήριξε- σε κάποια ορεινή καλύβα, διακοσμημένη με σημαίες με τη σβάστικα και την προτομή του Χίτλερ. Κατά τα λεγόμενά του η οργάνωση αυτή διαλύθηκε το 2004.
Μεταξύ, πάντως, αυτών που στρατολόγησε ήταν και δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν ακόμα και σήμερα στο σώμα και για τους οποίους ο γερμανικός Τύπος δημοσίευσε φωτογραφίες, αναψηλαφώντας την υπόθεση, που είχε κουκουλωθεί το 2003. Έτσι αποκαλύπτεται ότι ο ένας από τους δύο ήταν προϊστάμενος της αστυνομικού Michele Kiesenveter, η οποία μαζί με τους 9 μετανάστες δολοφονήθηκε το 2007, από το «Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο Δίκτυο» της Beate Tsepe.
Μετά από τις αποκαλύψεις στον Τύπο η εξεταστική επιτροπή του Γερμανικού Κοινοβουλίου εξετάζει το ενδεχόμενο σύνδεσης της δράσης των νεοναζί με την δράση της ΚΚΚ στην Γερμανία. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Sebastian Ebathy του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, όπως και οι εκπρόσωποι των Ελεύθερων Δημοκρατών και των Πρασίνων, χαρακτηρίζουν «σκανδαλώδες» το γεγονός ότι οι δυο αστυνομικοί εξακολουθούν να υπηρετούν στο σώμα ενώ εγείρονται υποψίες για το ρόλο που έπαιξε ο τότε υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βάδης, Χριστιανοδημοκράτης Herbert Reich, στο κουκούλωμα της υπόθεσης. Σήμερα έχει αντικατασταθεί από στέλεχος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, που δείχνει διατεθειμένος να ερευνήσει σε βάθος την συνταρακτική ιστορία.
Τα τελευταία νέα από την πόλη Schwabisch Hall έχουν, επίσης, εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ο επικεφαλής του Γραφείου Εγκληματικών Ερευνών της Στουτγάρδης, Dieter Schneider, ανακοίνωσε πριν από μία βδομάδα ότι στην Schwabisch Hall ανακαλύφθηκε και νέος πυρήνας της γερμανικής ΚΚΚ (επισήμως λέγεται Οι Ευρωπαίοι Λευκοί Ιππότες της Κου Κλουξ Κλαν), με επικεφαλής κάποιον που φέρει το ψευδώνυμο «Didi White». Το γερμανικό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά τις διακοπές του καλοκαιριού η αρμόδια επιτροπή του θα ασχοληθεί αναλυτικά με την υπόθεση.
Απαρατήρητη δεν πρέπει να περάσει και η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η ΧΑ, όταν η ΚΚΚ από το επίσημο site της ανακοίνωνε το άνοιγμα γραφείων των Ελλήνων νεοναζί στην Νέα Υόρκη: «Η οργάνωση Κου Κλουξ Κλαν, σύμφυτη με την αμερικανική Πολιτεία, αναγνωρίζει τη ΧΑ ως όμαιμη οργάνωση».
Οι διασυνδέσεις είναι πολλαπλές, όπως και το γεγονός ότι για τη δράση και τις διασυνδέσεις της ΧΑ με τους Γερμανούς νεοναζί δεν κάνουν λόγο μόνο τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και site, όπως το 8814 Skinhead Nazi White Power. Η δίκη των τρομοκρατών νεοναζί στη Γερμανία αναμένεται να φέρει στο φως πολλά στοιχεία. Όσον αφορά τώρα στην επιλογή της Καλαμάτας - Schwabisch Hall για τη διεξαγωγή του νεοναζιστικού Φεστιβάλ, το βέβαιο είναι ότι από αυτό θα παρελάσουν διάφοροι διεθνείς αστέρες του νεοναζιστικού στερεώματος και διόλου απίθανο και κάποιοι από τους Γερμανούς κουκουλοφόρους της ΚΚΚ...
ΠΗΓΗ: tvxsteam tvxs.grΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις