Ικανοποίηση…

Πρώτη Δημοσίευση: 02/05/2017 11:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/05/2017 11:03
Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, κυρίες και κύριοι, υποδέχτηκε η ζωοφιλική κοινότητα -αλλά και κάθε πολιτισμένος και ευαίσθητος πολίτης αυτής της χώρας- την εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτα, προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών, σχετική με τις δικαστικές υποθέσεις κακοποίησης ζώων.
Με την εγκύκλιο αυτή ζητείται απ' τους εισαγγελείς σ' όλη την επικράτεια να τηρούν αυστηρά την κείμενη νομοθεσία και την προδικαστική διαδικασία, όχι μόνο στις περιπτώσεις κακοποίησης, αλλά και σε θέματα που αφορούν την υγεία των ζώων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας.
Η αποστολή της εγκυκλίου αυτής δεν είναι ασφαλώς άσχετη με τις περιπτώσεις αδιαφορίας ή και αδράνειας εκ μέρους εισαγγελικών λειτουργών, περιπτώσεις που επισήμανε και κατήγγειλε πρόσφατα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.
Επειδή πιστεύουμε και στον «εκπαιδευτικό» ρόλο της Δικαιοσύνης, είμαστε βέβαιοι ότι οι εισαγγελείς, εφαρμόζοντας τη σχετική με τα ζώα νομοθεσία, θα μπορέσουν να «διδάξουν» τα δικαιώματα των ζώων, ακόμα και σε όσους τα αγνοούν ή αδιαφορούν γι' αυτά.
Α.Π.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις