Ικανοποίηση για αντικατάσταση του πανιού της Τέντας, αλλά (μόνο) το καλοκαίρι!

Πρώτη Δημοσίευση: 05/09/2017 13:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/09/2017 13:23
Με κοινοποίηση προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα, το ΔΣ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ απέστειλε στον Αθλητικό Οργανισμό και τον πρόεδρο Νίκο Μπασακίδη, την παρακάτω ανοικτή επιστολή:
«Από δημοσιεύματα του Τοπικού Τύπου (Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017), πληροφορηθήκαμε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου, υπογράφεται η σύμβαση με την ανάδοχο Εταιρεία για την αντικατάσταση του κελύφους της ΤΕΝΤΑΣ.
Την ειλικρινή πραγματικά ικανοποίησή μας που ένα αίτημα χρόνων γίνεται πραγματικότητα από το Δήμο Καλαμάτας, αντικατέστησε ο έντονος προβληματισμός και η απορία από την συνέχεια των δηλώσεων σας, ότι το έργο θα υλοποιηθεί από  τις 20 Οκτωβρίου μέχρι της 10 Δεκεμβρίου ή το πολύ μέχρι τα Χριστούγεννα.
Πιστεύοντας ότι αποδόθηκαν λανθασμένα οι δηλώσεις σας, σας γνωρίζουμε ότι η ΤΕΝΤΑ κάθε χρόνο από 2 Σεπτεμβρίου  στεγάζει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τόσο των Τοπικών Πρωταθλημάτων Παίδων – Εφήβων – Κορασίδων – Νεανίδων, Α΄ -Β΄ Κατηγορία Ανδρών και Γυναικών, καθώς και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, των 14 σωματείων Καλαθοσφαίρισης της Καλαμάτας.
Όπως γίνεται κατανοητό, είναι αδύνατον οι 14 ομάδες της πόλης, να βρεθούν προπονητικά και αγωνιστικά στο δρόμο, για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε, ότι το χρονικό διάστημα 2 Σεπτεμβρίου – 30 Δεκεμβρίου, της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 διεξήχθησαν στη Τέντα 80 (ογδόντα) αγώνες Τοπικών και Εθνικών Κατηγοριών Καλαθοσφαίρισης, κάτι που αντίστοιχα έχει προγραμματιστεί  και την αγωνιστική περίοδο 2017-2018.
Ελπίζοντας λοιπόν, ότι κατανοείτε το οξύτατο πρόβλημα που δημιουργείται, αν οι παραπάνω δηλώσεις σας ισχύουν, αφού δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωσή μας ως επισήμου Φορέα της Καλαθοσφαίρισης και με δεδομένο ότι το κλειστό της Παραλίας αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται, θα προτείναμε ως καλύτερη ημερομηνία αντικατάστασης του κελύφους της ΤΕΝΤΑΣ του μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, που το συγκεκριμένο γήπεδο παραμένει Κλειστό, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσει.  
Γνωρίζετε επίσης, χωρίς αυτό να είναι δική σας ευθύνη, ότι στο Κλειστό της Παραλίας, δεν μπορούν να διεξαχθούν αγώνες Α΄ Κατηγορίας Ανδρών και Εθνικών Κατηγοριών, λόγω του πλαστικού δαπέδου (απαιτείται υποχρεωτικά δάπεδο παρκέ).
Επίσης θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, αν μαζί με την αντικατάσταση του κελύφους της ΤΕΝΤΑΣ, δρομολογηθεί η τοποθέτηση Κλιματισμού, που θα διευκολύνει σημαντικά την λειτουργία του γηπέδου όλο το χρόνο και φυσικά θα  δοθεί η δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών συναντήσεων Καλαθοσφαίρισης, που τόσο έχει ανάγκη η πόλη της Καλαμάτας.
Με δεδομένο ότι, το αθλητικό σωματείο ήταν, είναι και θα παραμείνει το κύτταρο του αθλητισμού στην πατρίδα μας, προσφέροντας τεράστιο κοινωνικό έργο και θεωρώντας ότι ο Αθλητισμός είναι το τελευταίο ανάχωμα στα σημερινά σημαντικά προβλήματα της κοινωνίας μας, ελπίζουμε ότι, θα λάβετε σοβαρά υπόψη τις παραπάνω επισημάνσεις – προτάσεις μας, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε συνεργασία που θα συμβάλει στη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων της Καλαμάτας».   
  
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ 
Τα σωματεία καλαθοσφαίρισης Καλαμάτας για την απόφαση άκαιρης αλλαγής του πανιού της Τέντας 
Δεκατέσσερα καλαματιανά σωματεία μπάσκετ υπογράφουν την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Καλαμάτας, ζητώντας να μην γίνουν Οκτώβρη-Δεκέμβρη, αλλά το καλοκαίρι οι εργασίες αλλαγής του πανιού της Τέντας. Πιο συγκεκριμένα το κείμενο υπογράφουν: ΑΟ Καλαμάτα ’80 (Κλεφτόγιαννης Α.), ΣΚ Καλαμάτα (Χρονόπουλος Γ.), ΑΠΣ Ακάδημος (Ροζακέας Γ.), ΣΑΚ Ο Άτλας (Δελφάκης Κ.), ΑΟ Θουρίας (Πράσινος Π.), ΑΠΣ Αναγέννηση Παραλίας (Κούτρης Αντ.), ΠΑΟΚ Καλαμάτας (Αλειφέρης Ν.), ΟΦ Θύελλα Παραλίας Καλαμάτας (Πουλάκος Ι.), ΑΟ Ομόνοια (Κώτσης Κ.), ΑΠΣ Πρωτέας (Τριανταφυλλόπουλος Ν.), ΣΑΚ Δαϊκλής (Μέμμος Ν.),  ΑΕΚ Καλαμάτας (Κατσίρης Αρ.), ΑΠΣ Αρις (Μουστάκης Π.).
Σε αυτό αναφέρονται τα εξής:
«Εμείς οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων Καλαθοσφαίρισης της πόλης της Καλαμάτας που συμμετείχαμε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4/9/2017 εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία μας στο άκουσμα των ανακοινώσεών σας για το κλείσιμο του μοναδικού γηπέδου που στοιχειωδώς εξυπηρετεί τις ανάγκες των τμημάτων Καλαθοσφαίρισης των ομάδων μας, για διάστημα περίπου τριών μηνών.
Όπως γνωρίζετε, ο θεσμικός φορές του αθλητικού χώρου, τα αθλητικά μας σωματεία που με τη δημιουργική τους δραστηριότητα καταρτίζουν και αναδεικνύουν τους αθλητές και τις αθλήτριες όλων των πρωταθλημάτων τοπικών και εθνικών, αλλά και πολλά στελέχη των εθνικών ομάδων, είναι αδιανόητο να πληροφορούνται ξαφνικά από τον τοπικό Τύπο ότι το πιο παραγωγικό χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου και ίσως Ιανουαρίου θα υποχρεωθούν σε αναστολή της λειτουργίας των προπονητικών και αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.
Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας, αλλά και την αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας των σωματείων μας, αν επιμείνετε στην απόφασή σας, να υπογραφεί η σύμβαση αντικατάστασης του κελύφους της Τέντας και υλοποίησή του το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Σε μια εποχή που οι δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες είναι καταστροφικές για τα αθλητικά σωματεία έρχεστε εσείς και ισοπεδώνετε τον οποιοδήποτε προπονητικό και αγωνιστικό σχεδιασμό μας.
Δυστυχώς παρά τις δικές μας προσπάθειες, ο χώρος της αθλητικής δημιουργίας και της αγωνιστικής έκφρασης του ελληνικού αθλητισμού, τα αθλητικά μας σωματεία για άλλη μια φορά συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται με τη μεγαλύτερη δυνατή αδιαφορία.
Αλλάξτε την απόφασή σας επικοινωνήστε μαζί μας και με τους θεσμικούς μας Φορείς, για το καταλληλότερο χρόνο αντικατάστασης του κελύφους της Τέντας, προκειμένου να μας δώσετε τη δυνατότητα πραγματικά να χειροκροτήσουμε τις αποφάσεις και τις παρεμβάσεις σας στους αθλητικούς χώρους της πόλης μας.
Ιούνιος-Ιούλιος και Αύγουστος είναι οι μήνες που προσφέρονται για παρεμβάσεις σε οποιοδήποτε αθλητικό χώρο».


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις