Ικανοποίηση και υπερηφάνεια στον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας για τον Παγκόσμιο Γιάννη Κατσόγιαννη

Πρώτη Δημοσίευση: 06/04/2019 20:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/04/2019 20:41
Δικαιολογημένα υπερήφανος για τον εαυτό του και «φωνάζοντας» ένα μήνυμα ελπίδας και υψηλών στόχων που ξεπερνούν τα τετριμμένα και τα τοπικά όρια για τα άτομα με ειδικές ικανότητες, αλλά και για τον καθένα, ο Γιάννης Κατσόγιαννης αποτέλεσε το τιμώμενο πρόσωπο χθες στον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας, όπου έγινε η αποτίμηση της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Special Olympics που έγινε στο μακρινό Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο αθλητής του προγράμματος θεραπευτικής ιππασίας του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας κατέκτησε δύο μετάλλια και μια 4η θέση στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, ως μέλος της ελληνικής εθνικής ομάδας. Μαζί με τον Γιάννη στην αραβική πρωτεύουσα ήταν η προπονήτριά του Στεφανία Σπυροπούλου, η οποία συνέβαλλε τα μέγιστα σε αυτή την επιτυχία, προσφέροντας παράλληλα ανάλογη βοήθεια και στα υπόλοιπα άτομα που ακολουθούν το πρόγραμμα. Βασικοί συμπαραστάτες είναι ακόμα τα μέλη του ΔΣ και ειδικά ο προπονητής του ΙΠΠΟΚ, Νίκος Δρούγας, ο οποίος μέσα από πολλές δυσκολίες έχει καταφέρει μέχρι τώρα θα διατηρήσει ζωντανό το κέντρο ιππασίας στον Μπουρνιά, τόσο στο αγωνιστικό και το ψυχαγωγικό κομμάτι, όσο και στο θεραπευτικό του μέρος, επίσης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας «Η Υπομονή» και σε ρόλο «αφανών ηρώων» οι γονείς του Γιάννη Κατσόγιαννη.
Όλοι ήταν παρόντες στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας, μαζί με πολλούς από τους φίλους του Καλαματιανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή που ετοίμασαν αναμνηστικούς και ταυτόχρονα συμβολικούς χαρταετούς για τον Γιάννη, τον Νίκο Δρούγα και την Στεφανία Σπυροπούλου.
Η υπεύθυνη του τμήματος Θεραπευτικής Ιππασίας και προπονήτρια Special Olympics, Στεφανία Σπυροπούλου, τόνισε ότι «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Καλαμάτα διότι καταφέραμε για πρώτη φορά να συμμετέχουμε στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics και να γυρίσουμε με μετάλλια. Ο Γιάννης Κατσόγιαννης, αθλητής του Ομίλου μας συμμετείχε σε τρία αθλήματα στους παγκόσμιους αγώνες στο Abu Dhabi στα οποία κατέκτησε την 4η, 3η και 2η θέση.
Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Συνεχίζουμε δεν σταματάμε εδώ, το επόμενο στοίχημά μας είναι οι Πανελλήνιοι Αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα και σε 4 χρόνια οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics που γίνονται στο Βερολίνο».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντπρόεδρος του ΙΠΠΟΚ, Αντώνης Αντωνόπουλος, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Εκτός από το κύριο αντικείμενο που έχει ο Όμιλος, την εκπαίδευση των αθλητών, λειτουργεί παράλληλα και το τμήμα Θεραπευτικής Ιππασίας. Ένα τμήμα που εκπαιδεύει τα παιδάκια που έχουν ειδικές ικανότητες, όχι ανάγκες, για την καλύτερη διαβίωσή τους. Το ΔΣ συμπαρίσταται και κάνει ό,τι μπορεί για το τμήμα αυτό ώστε να λειτουργεί με τους καλύτερους οιωνούς. Ευχαριστούμε την Στεφανία και ιδιαίτερα το φίλο μας τον Γιάννη που μας εκπροσώπησε επάξια σε αυτούς τους αγώνες».
Η Αικατερίνη Νιφούδη-Κεράνη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας «Η υπομονή» (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) συγκινημένη από ένα αίσθημα δικαίωσης πρόσθεσε: «Στόχος του συλλόγου μας είναι τα παιδιά μας να έχουν δραστηριότητες και δημιουργική απασχόληση, έτσι με πολύ μεγάλη χαρά και αγωνία δέχθηκα τότε τη συνάντηση τον κ. Δρούγα και ξεκινήσαμε δειλά δειλά να κάνουν τα παιδιά θεραπευτική ιππασία, μέχρι που ήρθε η κα Στεφανία εξειδικευμένη σε αυτό το κομμάτι και πλέον μπορούμε να πούμε ότι είμαστε υπερήφανοι.
Ο Γιάννης μας γέμισε χαρά, αισιοδοξία, ότι αξίζει να αγωνιζόμαστε στη ζωή σε οτιδήποτε και ένα μεγάλο ευχαριστώ από το ΔΣ και όλο τον σύλλογο στην κα Στεφανία, στον Γιάννη, στους γονείς που ανελλιπώς τον συνόδευαν σε όλα τα μαθήματα και όλοι μαζί δείχνουμε από την Πελοπόννησο ότι αξίζει να δουλεύουμε με επιμονή και υπομονή.
Θα το στηρίξουμε αυτό. Είμαστε πολύ υπερήφανοι! Εις ανώτερα, με υγεία!».
Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής που ξεχείλιζε από χαρά και υπερηφάνεια έχοντας κρεμασμένα τα μετάλλια στο λαιμό του μοιράστηκε με ενθουσιώδη τρόπο την εμπειρία του ταξιδιού: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το ταξίδι στο Abu Dhabi στην Σαουδική Αραβία. Πέρασα πολύ ωραία… Είδα και καμηλοδρομίες όπου πρώτη αναδείχθηκε η καμήλα με την ελληνική σημαία! Έγινε πραγματικότητα το όνειρό μου. Είμαι πολύ χαρούμενος!».
Με γλυκόπικρα συναισθήματα από την έλλειψη βοήθειας και τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης ο ιδρυτής και προπονητής του ΙΠΠΟΚ, Νίκος Δρούγας, ανέφερε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ τους ανθρώπους που στηρίζουν τον Όμιλο. Όσοι μας στηρίζουν… Την κα Στεφανία που είναι η ψυχή του ομίλου σε πολλά πράγματα, τον Γιάννη που κατάφερε κι έκανε ένα τεράστιο άλμα, τον σύλλογο «Η υπομονή» και την κα Κεράνη και φυσικά τους φίλους του Γιάννη που ήρθαν εδώ να τον στηρίξουν.
Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα γενικά με την κρίση και μετά από αυτή. Ήδη φτάσαμε στο δεύτερο σκαλοπάτι του κόσμου! Φανταστείτε να είχαμε και κάποιες βοήθειες…
Αυτό ήταν πολύ μεγάλο άλμα και θέλουμε βοήθεια σε πολλά πράγματα ώστε να μπορέσουμε στους επόμενους αγώνες να είμαστε πρώτοι όχι μόνο με ένα μετάλλιο κι όχι με έναν αθλητή γιατί έχουμε αυτή την δυνατότητα όσον αφορά στα Special Olympics.
Ευχαριστώ επίσης πάρα πολύ τους γονείς του Γιάννη που ήταν δίπλα στον Γιάννη και τον στήριζαν. Είναι ένας αθλητής που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, με βροχή ή ήλιο ήταν κάθε μέρα εδώ και ήταν άπταιστος στις προπονήσεις τους».

Ο διακριθείς στα Special Olympics Γιάννης Κατσόγιαννης στο Δημαρχείο 
Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, χθες και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία του Αντιπροέδρου του Αθλητικού Οργανισμού, ο Γιάννης Κατσόγιαννης, αθλητής που κατέκτησε 2η, 3η και 4η θέση στο άθλημα της ιππασίας, στο πλαίσιο των Special Olympics. Τον αθλητή συνόδευαν οι γονείς και η προπονήτριά του.
Οι παγκόσμιοι αυτοί αγώνες, με συμμετοχή στα αγωνίσματα της ιππασίας 145 αθλητών από πλήθος χωρών, διεξήχθησαν στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μεταξύ 14 και 21 Μαρτίου 2019. Ο Καλαματιανός αθλητής, που ανήκει στο τμήμα θεραπευτικής ιππασίας του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας, κατέκτησε τη 2η θέση στο αγώνισμα "English Equitation" και την 3η στο "Dressage", ενώ σε άλλη διαγωνιστική διαδικασία ήλθε 4ος. Στους αγώνες τον συνόδευσε η προπονήτριά του, Στεφανία Σπυροπούλου, παιδοψυχίατρος.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη θερμά το Γιάννη Κατσόγιαννη για τις επιτυχίες του, όπως και την προπονήτρια και τους γονείς του για τη μέριμνα και υποστήριξή τους προς τον Καλαματιανό αθλητή. Τόνισε, επίσης, ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει έμπρακτα το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας «Η υπομονή», ο οποίος στηρίζει την προσπάθεια του αθλητή.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις