Ικανοποίηση Τατούλη για το επίπεδο ετοιμότητας της Πολιτικής Προστασίας του Νομού Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 15/12/2018 19:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/12/2018 19:34
 – Αιχμές σε «ΔΕΔΔΗΕ» και «Μορέα» 
Πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Νομού Μεσσηνίας, υπό την εποπτεία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη.
Ο περιφερειάρχης άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους των Δήμων Καλαμάτας, Μεσσήνης, Οιχαλίας και Δυτικής Μάνης, τους εκπροσώπους όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, τους υπηρεσιακούς διευθυντές της Περιφέρειας, εκπροσώπους της ΔΕΔΔΗΕ Καλαμάτας και του «Μορέα», καθώς και εκπροσώπους όλων των εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στο συντονιστικό όργανο.
Αφού σημείωσε ότι η κυβερνητική πρωτοβουλία ώστε οι Περιφέρειες να είναι υπεύθυνες για την Πολιτική Προστασία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε αρκετά ικανοποιημένος απ’ όσα άκουσε στη συνεδρίαση και το βαθμό ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Δεν παρέλειψε δε να κάνει συστάσεις, ειδικά προς τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιαννακέα, για ακόμα μεγαλύτερη συνδρομή όπου χρειάζεται σε Δήμους, ενώ πέταξε και «καρφιά» προς το «Μορέα» για καλύτερα αντανακλαστικά, ώστε να αποφευχθούν 2-3 ατυχή περιστατικά που σημειώθηκαν σε προηγούμενα φαινόμενα, αλλά και προς τη ΔΕΔΔΗΕ ειδικά, μετά τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή της Πυλίας. Μάλιστα, όταν ο εκπρόσωπος της επιχείρησης που παραβρέθηκε στη σύσκεψη δικαιολογήθηκε ότι με 2 δισ. χρέη η επιχείρηση δεν έχει πολλές δυνατότητες, ο περιφερειάρχης αντέκρουσε λέγοντας ότι αυτό δεν αφορά στους πολίτες, που δεν τους χαρίζεται τίποτα από την ΔΕΔΔΗΕ…
Παράλληλα, ο κ. Τατούλης έκανε γνωστό ότι σύντομα θα εκπονηθούν αντιπλημμυρικές μελέτες ανά Περιφερειακή Ενότητα, οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και θα υπολογίζουν όλα τα ενδεχόμενα σε βάθος 50ετίας.
Κλείνοντας, εξήρε και την παρουσία των εθελοντικών ομάδων συγχαίροντας για τη μεταξύ τους συνεργασία, ενώ υποσχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια από πλευράς της Περιφέρειας στα αιτήματά τους.
Εκτός του περιφερειάρχη στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου με αρμοδιότητα θέματα Μεσσηνίας, Αντωνία Μπούζα, καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη.

Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις