Ιουλία Πετροπουλέα -Πετριμέα: Πρέπει να μετατρέψουμε από μονοπάτι σε λεωφόρο τη γενέθλια γη μας

Πρώτη Δημοσίευση: 12/05/2019 21:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/05/2019 21:13
Η κα Ιουλία Πετροπουλέα -Πετριμέα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μάνη όπου και τελείωσε το Λύκειο στην Καρδαμύλη. Έφυγε το 1990  για την Αθήνα. Ασχολήθηκε με την παραγωγή-εμπόριο-πωλήσεις και συμμετείχε σε  διεθνείς εκθέσεις στο χώρο υπόδησης. Έμεινε επί 22χρόνια στην ίδια εταιρεία και απέκτησε πλήθος εμπειριών. Επέστρεψε συνειδητά στον τόπο της το 2012 δημιουργώντας οικογένεια με τον Γεώργιο Πετριμέα και δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης στην Στούπα. Μιλήσαμε μαζί της για τους λόγους που την ώθησαν να ασχοληθεί με τα κοινά του γενέθλιου τόπου της.

Τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση να ασχοληθείς με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
Ζώντας, πια,  μόνιμα εδώ ένιωσα πως ήρθε η ώρα να πάρω και εγώ, το βάρος της ευθύνης για όλα αυτά που εδώ και χρόνια δεν έγιναν κρατώντας μας εκτός ουσιαστικής ανάπτυξης και ανάδειξης του τόπου μας. Άλυτα προβλήματα για χρόνια, σχετικά με δομές, υποδομές, καθαριότητα, ύδρευση, βιολογικός καθαρισμός, καθώς και η σωστή διαχείριση των παραλιών λόγω τουρισμού. Επίσης, υγεία, παιδεία, πολιτισμός που τελματώνουν, μη διεκδικώντας τα όσα δικαιούνται από κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια. Ελπίζω, αν εκλεγώ να μου δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσω όλα όσα μας πρέπουν και μας ανήκουν. 

Γιατί επέλεξες να συμπορευτείς με τον Αλέξη Ρουτζούνη;
Πολύ ουσιαστική η ερώτηση σας.  Συμμετέχω σε αυτόν τον συνδυασμό λόγω ταύτισης απόψεων με συνομήλικους ανθρώπους, σε παραγωγική ηλικία και κοινό όραμα την πρόοδο του τόπου μέσω του πολιτισμού, προτείνοντας καθαρές λύσεις και προτάσεις από τον Αλέξη Ρουτζούνη υποψήφιο Δήμαρχο Δυτικής Μάνης δεσμευόμενος απέναντι στην ομάδα του και στους δημότες, ότι θα εργαστούμε με διαφάνεια, εξωστρέφεια, εργατικότητα και  πάνω απ’ όλα  εντιμότητα. 

Γυναικεία επιχειρηματικότητα.Τι σημαίνει για εσάς;
Επ΄ ευκαιρία  θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι ήδη δραστηριοποιούμαι στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και μεταποίησης καθώς και τον τουρισμό, προβάλλοντας την ορεινή ζώνη του δήμου μας , σφραγίζοντας την ταυτότητα και την οντότητα του. Με σκληρή προσωπική δουλειά όλων μας (συμμετεχόντων στα συγκεκριμένα προγράμματα που ήδη τρέχουν) και απέναντι σε ποικίλες αντιδράσεις και αντιξοότητες, βαδίζουμε σε ένα μονοπάτι που ελπίζουμε να γίνει λεωφόρος, έτσι ώστε να αναβαθμιστούν τα προϊόντα και η κληρονομιά της περήφανης Μάνης γνωστοποιώντας τα,  σε όλο τον κόσμο.
Πιστεύω στον τόπο μου και στους ανθρώπους του και ελπίζω με  την ψήφο τους να μου δώσουν την ευκαιρία να προβάλλω ακόμα περισσότερο την περιοχή μας, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς, με όραμα την αγάπη για τον άνθρωπο και τον τόπο.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις