Ισόβια σε υπότροπο για 176 χασισόδεντρα στο Ανδρομονάστηρο

Πρώτη Δημοσίευση: 19/12/2012 02:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/12/2012 19:21


 

Της Βίκυς Βετουλάκη

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάτοικο της περιοχής Πετραλώνων για την καλλιέργεια 176 δέντρων χασίς, καθώς κρίθηκε υπότροπος, αφού έχει ξαναδικασθεί για υπόθεση ναρκωτικών με ποινή φυλάκισης 3 ετών. Παράλληλα, επεβλήθη και χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ.

 

Στο Ανδρομονάστηρο
Όπως κατέθεσε αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών, στην υπηρεσία του δέχθηκαν ανώνυμα τηλεφωνήματα ότι ο κατηγορούμενος καλλιεργεί χασίς στην περιοχή του Ανδρομονάστηρου. Φέτος, στις 16 Ιουλίου, μαζί με συναδέλφους του ερεύνησαν την περιοχή και εντόπισαν τη χασισοφυτεία. Αυτή βρισκόταν απέναντι από ελαιοπερίβολο του κατηγορουμένου και περιλάμβανε 176 δέντρα, με ύψος από 1,5 – 3,5 μέτρα.
Επίσης, απέναντι από το ελαιοπερίβολό του, σε ένα δρομάκι, βρήκαν το λάστιχο που πότιζε. Όπως κατέθεσε, ένωνε το λάστιχο με βάνες και πότιζε με σταγονίδια τη χασισοφυτεία, ενώ στα σημεία που δεν έφτανε είχε βαρέλια με νερό.

 

 

Αρνήθηκε
Οι αστυνομικοί παραφύλαξαν, αλλά το μεσημέρι άρχισε να φυσάει πολύ καυτός αέρας, ενώ η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή. Λίγο πριν από τις 6.00 το απόγευμα εμφανίσθηκε ο κατηγορούμενος. Όπως είπε ο αστυνομικός, μπήκε στη φυτεία κρατώντας σπάγκο για να δέσει τα φυτά και να μην τα σπάσει ο αέρας. Τότε τον φώναξαν με το όνομά του και αυτός δεν προέβαλε αντίσταση, ούτε επιχείρησε να φύγει. Μάλιστα, ο αστυνομικός ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος, όταν τον συνέλαβαν, τους είπε: «Εντάξει, παιδιά, η φυτεία είναι δική μου».


Κατέληξε δε λέγοντας ότι η ποσότητα χασίς που θα έβγαζε από την καλλιέργεια θεωρείται μεγάλη, ενώ εκτίμησε πως την προόριζε για εμπορία, καθώς είχε απασχολήσει κι άλλες φορές για ναρκωτικά.

 


Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι ήταν δική του η φυτεία, υποστηρίζοντας πως δεν παραδέχθηκε κάτι τέτοιο όταν τον συνέλαβαν. Κατέθεσε ακόμη ότι εκεί κοντά έχει ένα περιβόλι, στο οποίο πήγε το πρωί να δέσει τις ντομάτες και τα φασόλια που είχε φυτέψει για να μην τα σπάσει ο αέρας. Παράλληλα, κατέθεσε πως είχε χάσει δύο πρόβατα και τα έψαχνε, αλλά δεν μπόρεσε να βρει και γι’ αυτό επέστρεψε στο απόγευμα. Τότε, ψάχνοντας, βρέθηκε μέσα στη φυτεία και τον συνέλαβαν. Είπε δε πως αν ήταν δική του η φυτεία, θα είχε πάει να δέσει τα χασισόδεντρα από το πρωί.

 


Ωστόσο, ο ισχυρισμός του δεν έγινε πιστευτός από το δικαστήριο, το οποίο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις