Κάθειρξη 19,5 ετών μοιράστηκαν Ρομά που λήστεψαν ηλικιωμένη στο Πήδημα

Πρώτη Δημοσίευση: 19/01/2019 11:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2019 11:24
Για ληστεία και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης καταδικάσθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας δύο Ρομά, οι οποίοι με αυτοκίνητο προσέγγισαν ηλικιωμένη που περπατούσε στο δρόμο προς το χωριό Πήδημα και, αφού την πέταξαν κάτω, της πήραν την τσάντα που περιείχε 150 ευρώ.
Αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο, ο οποίος είναι κρατούμενος, κρίθηκε ένοχος ως συνεργός και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6,5 ετών. Αυτός που βγήκε από το αυτοκίνητο και λήστεψε τη γυναίκα δεν παρουσιάσθηκε χθες και δικάστηκε ερήμην σε 13 χρόνια κάθειρξης. Για αμφοτέρους αποφασίσθηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
 
Την πέταξαν κάτω
Όπως περιέγραψε και η ίδια η ηλικιωμένη, στις 17 Αυγούστου φέτος περπατούσε στο δρόμο και πήγανε σε μαγαζί του χωριού για να ψωνίσει. Σταμάτησε το αυτοκίνητο και αυτός που κατέβηκε της άρπαξε την τσάντα και την πέταξε κάτω, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι.
Οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι πολύ γρήγορα τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν, ενώ και οι δύο παραδέχθηκαν την πράξη τους, λέγοντας πως είναι τοξικομανείς και το έκαναν για να πάρουν τη δόση τους.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος που παρευρέθη είπε ότι κάνει πολλά χρόνια χρήση ναρκωτικών και πως το μόνο που ήθελαν ήταν χρήματα για να πάρουν τη δόση τους.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις