Κάθειρξη 8 ετών για καλλιέργεια 67 δενδρυλλίων με υδροπονικό τρόπο

Πρώτη Δημοσίευση: 21/06/2019 13:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 21/06/2019 13:28
Δε δέχτηκε τον ισχυρισμό για ιδία χρήση και το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας καταδίκασε χθες για διακίνηση ναρκωτικών σε κάθειρξη 8 ετών και πρόστιμο 2.000 ευρώ έναν 52χρονο από τη Μάνη, ο οποίος το Γενάρη του 2017 συνελήφθη να καλλιεργεί 67 δενδρύλλια με υδροπονικό τρόπο σε χώρο του σπιτιού του.
Το δικαστήριο δε δέχτηκε κανένα ελαφρυντικό, όμως έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα.
 
Υδροπονικά
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 52χρονου και μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο βρήκαν 67 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2 έως 17 εκατοστά, μέσα σε γλάστρες και εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας (ηλεκτρικούς μηχανισμούς εξαερισμού-θέρμανσης, λάμπες κ.ά.).
Ο αστυνομικός που κατέθεσε είπε ότι η καλλιέργεια αυτή θα απέδιδε έπειτα από 3-4 μήνες και είναι άγνωστο πόσα φυτά θα έδιναν παραγωγή. Παρατήρησε πως θα έπρεπε κάποιος να έχει εμπειρία για να μπορέσει να κάνει μια τόσο ιδιαίτερη καλλιέργεια με το σύστημα αυτό και τη χαρακτήρισε εξειδικευμένη.
 
Απολογία
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι είναι πολλά χρόνια χρήστης, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και η φαρμακευτική αγωγή τού δημιουργούσε παρενέργειες. Εξήγησε ότι το έκανε αποκλειστικά για δική του χρήση και δεν έχει πουλήσει ποτέ. Ο λόγος- όπως είπε- ήταν για να μη «συναλλάσσεται με άθλια άτομα στα πεζοδρόμια», για να εξασφαλίσει την ποσότητα που χρειαζόταν, ενώ τώρα που έχει επιτραπεί η φαρμακευτική κάνναβη, δεν είχε κανέναν λόγο να κάνει κάτι τέτοιο. Επίσης, είπε ότι πειραματικά και με οδηγίες από το ίντερνετ προσπάθησε να κάνει αυτού του είδους την καλλιέργεια.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις