Κάθειρξη 9 ετών σε παράνομο Αλβανό για μισό κιλό χασίς

Πρώτη Δημοσίευση: 20/10/2017 21:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/10/2017 21:24
Μισό κιλό χασίς έκρυβε ένας Αλβανός σε αποθήκη δίπλα στο σπίτι που κατοικούσε με τους γονείς και τον αδελφό του, ο οποίος είχε μικρά παιδιά, και χθες κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Μαζί του κατηγορούμενος ήταν και ο αδελφός του, ο οποίος όμως απαλλάχθηκε αυτής της κατηγορίας. Αμφότεροι κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη είσοδο στη χώρα.
 
Μισό κιλό χασίς
Αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κατέθεσε ότι στην υπηρεσία τους έφτασαν πληροφορίες ότι τα δύο αδέλφια διακινούν ναρκωτικά από το σπίτι τους στη Σπερχογεία. Όπως είπε, έκαναν έρευνα στο σπίτι και στο αποθηκάκι που βρισκόταν δίπλα, βρήκαν πάνω σε ένα τραπέζι, μέσα σε νάιλον σακούλα, χασίς βάρους 502 γραμμαρίων.
Στην απολογία του ο ένας Αλβανός, που είναι και προφυλακισμένος, είπε ότι είχε το χασίς για δική του χρήση και το είχε αγοράσει τις προηγούμενες ημέρες από ομοεθνή του, αντί 500 ευρώ. Δήλωσε, δε, ότι ο αδελφός του δεν είχε καμία σχέση, ενώ πως στην αποθήκη έμπαινε μόνο αυτός.
 
Ποινές
Στην απολογία του ο αδελφός του ανέφερε ότι βρίσκεται από το 2010 στην Ελλάδα, δουλεύει μόνιμα και δε γνώριζε την ύπαρξη των ναρκωτικών. Μάλιστα, είπε ότι κάποια στιγμή είχε δει τον αδελφό του να καπνίζει χασίς, είχε τσακωθεί άσχημα μαζί του και του ζήτησε να φύγει από το σπίτι, γιατί αυτός έχει μικρά παιδιά.
Τελικά, το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώτο για τα ναρκωτικά σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας σε φυλάκιση 1 έτους και 1.000 ευρώ πρόστιμο. Διατάχθηκε, δε, η απέλασή του μετά την έκτιση της ποινής και η απαγόρευση επανεισόδου για 10 χρόνια.
Ο αδελφός του απαλλάχθηκε από την κατηγορία για τα ναρκωτικά, όμως δικάσθηκε για την παράνομη είσοδο στη χώρα σε φυλάκιση 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις