Κάθοδος Μητσοτάκη στη Μεσσηνία με διαμαρτυρία αντιπολίτευσης του Δήμου Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 19/10/2019 08:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/10/2019 08:31
Στον απόηχο της… προεδροποίησης του πρώην βουλευτή της "Χρυσής Αυγής", Δημήτρη Κουκούτση, από τη Δημοτική Αρχή, που στήριξε η Νέα Δημοκρατία, πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στη Μεσσηνία ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες στο νομό, όπου παρευρέθη στο 17o Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών στην Costa Navarino, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή.
Θέμα του είναι «Πολιτική, Ποινική και Διοικητική Δίκη: Αποκλίσεις και Συγκλίσεις» και θα αναπτυχθούν σημαντικές ομιλίες από καθηγητές, ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελείς και δικηγόρους.
Ο κ. Μητσοτάκης θα διανυκτέρευε στις εγκαταστάσεις της Costa Navarino και σήμερα θα παραβρεθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12.00 το μεσημέρι στην Καλαμάτα, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού για την επίδραση των επενδύσεων σε έναν τόπο με παράδειγμα την Costa Navarino και την προστιθέμενη αξία που έφερε η λειτουργία της στη Μεσσηνία. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Αχ. Κωνσταντακόπουλος.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Κυρ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με πολίτες της Καλαμάτας στην κεντρική πλατεία.
Στη συνέχεια, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος θα βρεθεί επίσης στη Μεσσηνία, θα παρευρεθούν στα εγκαίνια της οικίας του φιλέλληνα συγγραφέα Πάτρικ Λη Φέρμορ στην Καρδαμύλη, η οποία ανακατασκευάστηκε από το Μουσείο Μπενάκη.
Τέλος, τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρεθούν στην Πύλο, όπου θα τιμήσουν με την παρουσία τους την 192η επέτειο της ναυμαχίας στο Ναυαρίνου, η οποία και σήμανε επί της ουσίας την έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης που ξεκίνησε το 1821.
Α.Π.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ανοικτή επιστολή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων 
Κύριε πρωθυπουργέ,
σας καλωσορίζουμε στην ιστορική πόλη της Καλαμάτας. Θα ήταν μεγάλη μας τιμή η παρουσία σας σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για να σας παρουσιάσουμε και να συζητήσουμε μαζί σας τα μείζονα προβλήματα του Δήμου μας.
Επ' ευκαιρία της επίσκεψής σας, επιθυμούμε να θέσουμε υπ' όψιν σας ένα ιδιαίτερα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που έχει ανακύψει το τελευταίο διάστημα στα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου μας.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο οποίος εξελέγη με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, με επιλογή του έδωσε θέση ευθύνης και πρότεινε από την πλευρά της πλειοψηφίας στο Σύνδεσμο Ύδρευσης, στον οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Καλαμάτας, Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, τον υπόδικο και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτριο Κουκούτση, για την προεδρία.
Η εκλογή του έγινε με τη σύμφωνη γνώμη και των δημάρχων Μεσσήνης και Δυτικής Μάνης, που επίσης υποστηρίχτηκαν από το κόμμα σας στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Παράλληλα, ο Δημήτριος Κουκούτσης τοποθετήθηκε από το δήμαρχο Καλαμάτας ως μέλος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπεφρασμένη πολιτική σας θέση για τα πρώην και νυν στελέχη της Χρυσής Αυγής, και στην πρόσφατη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αποκλείει τέτοιου είδους συνεργασίες με πρώην στελέχη της εγκληματικής αυτής οργάνωσης και δη αμετανόητα όπως ο κ. Κουκούτσης.
Θα θέλαμε την επίσημη τοποθέτησή σας, ως πρωθυπουργού, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Με τιμή
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ, επικεφαλής της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ, επικεφαλής της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΔΗΜΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΚΑΡΗΣ, επικεφαλής της παράταξης ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΤΟΝΙΑ ΚΟΥΖΗ, επικεφαλής της παράταξης ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, επικεφαλής της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις