Κάλεσμα ενότητας της Κεντροαριστεράς από τον Τάκη Αναστόπουλο

Πρώτη Δημοσίευση: 17/01/2017 11:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/01/2017 11:09
Μιλώντας εκ μέρους των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, στην εκδήλωση που οργάνωσε η πρωτοβουλία των τριών, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης, προχθές στη Θεσσαλονίκη, ο Τάκης Αναστόπουλος απηύθυνε κάλεσμα ενότητας του χώρου της Κεντροαριστεράς.
Όπως τόνισε, «ο νέος ενιαίος φορέας της παράταξης δε θα είναι αποτέλεσμα διεργασιών και συμφωνιών άνωθεν, ούτε προϊόν μηχανισμών. Θα προκύψει μέσα από διαδικασίες ενός ανοιχτού, μαζικού, δημοκρατικού συνεδρίου, που θα γίνει εντός του 2017, το οποίο θα αποφασίσει το όνομα, τα σύμβολα, το πρόγραμμα, το καταστατικό και στη συνέχεια την εκλογή ηγεσίας από τη βάση του νέου φορέα.
Τις προσεχείς εβδομάδες θα καταστρώσουμε τον Οδικό Χάρτη, στον οποίο θα ξεκαθαρίζουμε τους όρους υπό τους οποίους θα φτάσουμε στο συνέδριο. Θα συγκροτηθεί οργανωτική επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων δυνάμεων. Με γνώμονα κυρίως το σεβασμό της αυτονομίας και των απόψεων όσων πάρουν μέρος στο εγχείρημα, σας καλούμε να είμαστε μαζί στα επόμενα βήματα: Να συνδιαμορφώσουμε και τον Οδικό Χάρτη και τις πολιτικές μας. Μαζί να συμβάλουμε στη δημιουργία του νέου που όλοι εκτιμούμε ότι έχει ανάγκη ο χώρος και η χώρα. Για να φέρουμε την ανανέωση στις δομές και στον πολιτικό μας λόγο. Για να δώσουμε περιεχόμενο στο αίτημα των πολιτών που μας παρακολουθούν αμήχανα και κρατούν σε διψήφια νούμερα τα ποσοστά των αναποφάσιστων. Για να δημιουργήσουμε το νέο φορέα της παράταξης που θα μας χωρά όλους, γιατί ο κόσμος μας θέλει όλους και μας θέλει ενωμένους.
Να σημειωθεί πως η εκδήλωση, η οποία υπήρξε πολύ επιτυχημένη (άνω των 500 παριστάμενοι), άνοιξε με εισαγωγική ομιλία του Δ. Κατσαντώνη εκ μέρους των Σύγχρονων Δημοκρατών που συμμετέχουν στο εγχείρημα και έκλεισε με τον Γιάννη Δατσέρη. Μίλησαν, επίσης, ο Γιάννης Μπουτάρης, ο Γ. Μεϊμάρογλου, ο Γρ. Ψαριανός, ο Τάσος Δαρσινός εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, ο Β. Καπετανγιάννης εκ μέρους των Μετά, ο Ν. Ευθυμιάδης (πρώην πρόεδρος των Βιομηχάνων ΒΕ), ο Αλ. Νικολαΐδης (ολυμπιονικης ταε κβο ντο) και ο Παύλος Ελευθεριάδης. Συντόνισε ο Α. Παπαδόπουλος και ερωτήσεις στους τρεις οργανωτές απηύθυναν η Σ. Λιάγκα και η Φ. Τσικρικτσή. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις