Κάλεσμα σε συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας για κινητοποίηση στο Μέγαρο Χορού

Πρώτη Δημοσίευση: 23/08/2019 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/08/2019 08:30
Κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού, να συμμετέχουν μαζικά στην νέα κινητοποίηση των απολυμένων συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ, πού εδώ και μήνες αγωνίζονται για το δικαίωμα στην δουλειά, για να μην περάσουν οι 26 απολύσεις. 
Η νέα κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα, με συγκέντρωση στην είσοδο, έξω από το μέγαρο χορού, όπου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Καλούμε το νέο Δήμαρχο και τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων στην ομιλία τους, να αναφερθούν και να τοποθετηθούν ανοικτά στο αίτημα των 150 και πλέον συνδικαλιστικών οργανώσεων, που παλεύουν για την κατάργηση του άρθρου 103 του συντάγματος και να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση την κατάργηση του. Άμεσα καλούμε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο  αλλά και το νέο  Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, να διευκολύνει με τις αποφάσεις πού θα πάρει   την δικαιοσύνη, να δώσει το πράσινο φώς στην επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων μας, όπως έχουν κάνει άλλοι Δήμοι, (Χαϊδάρι, Πάτρα, Μαρούσι κλπ).
Για το σκοπό αυτό, το Σωματείο μας με ομόφωνη απόφαση από τη  Γενική του Συνέλευση, έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 28 Αυγούστου και θα βρίσκεται από το πρωί σε κινητοποίηση.
Τέλος καλούμε αντιπροσωπείες από τις 150 και πλέον συνδικαλιστικές οργανώσεις πού πανελλαδικά αγωνίζονται στην ίδια κατεύθυνση, να δώσουν αγωνιστικό παρών στην συγκέντρωση μας. Το κίνημα των σταθερών και μόνιμων σχέσεων εργασίας όλο και μεγαλώνει.
 Ο συνεχής και ανυποχώρητος αγώνας μας που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με την αλληλεγγύη που δημόσια έχει εκφραστεί από δεκάδες σωματεία,  του Εργατικού Καλαμάτας, του συνόλου των σωματείων εργαζομένων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, του Ν.Τ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΔΕΔΥ, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΕΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΗΝΙΑΣ, της Ένωσης  Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Καλαμάτας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α (ΠΟΕ ΔΕΥΑ), του πρώην Δήμαρχου Καλαμάτας Παναγή Κουμάντου, χιλιάδων συμπολιτών μας που υπέγραψαν το κείμενο στήριξης του αγώνα μας, μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε μέχρι την επαναπρόσληψη και των 26 συναδέλφων μας και τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών που προβλέπονται στο Ο.Ε.Υ με μόνιμο προσωπικό.
Ο συνεχείς και ανυποχώρητος αγώνας μαζί με την αλληλεγγύη πού έχει εκφραστεί, μπορεί να ακυρώσει τις απολύσεις και να ανοίξει τον δρόμο για την μόνιμη και σταθερή δουλειά σήμερα.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις