Κάτοικοι Οιχαλίας «Η περιοχή μας δε θα καταντήσει περιβαλλοντικός τάφος»

Πρώτη Δημοσίευση: 26/07/2013 09:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 26/07/2013 09:20
Νέα περιπέτεια στην Αθήνα με σκουπίδια από την Πελοπόννησο 
Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Δήμο Οιχαλίας, μετά το δημοσίευμα του «Θ» για απόπειρα ρίψης σκουπιδιών από τρία φορτηγά- απορριμματοφόρα στη χωματερή του Δωρίου. Το γεγονός έγινε αντιληπτό από τους κατοίκους και τον πρόεδρο της Κοινότητας και την τελευταία στιγμή τα οχήματα πήραν το δρόμο της επιστροφής.
Όπως διαπιστώθηκε, όμως, αργότερα, τα σκουπίδια «υποδέχθηκε», τελικά, η χωματερή της Οιχαλίας.
Αυτό που εξόργισε περισσότερο τους δημότες είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με μαρτυρία των οδηγών των απορριμματοφόρων και δηλώσεις του προέδρου της Κοινότητας Δωρίου στο «Θ», η άδεια για εναπόθεση στη συγκεκριμένη περιοχή δόθηκε με εντολή αντιδημάρχου Οιχαλίας.
Όπως μας έλεγαν κάτοικοι της περιοχής που επικοινώνησαν με το «Θ», είναι ανεπίτρεπτο να δίνεται «επίσημη» άδεια για επιπλέον περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής, με δεδομένη την ύπαρξη της Βιομηχανικής Ζώνης, η οποία ήδη δημιουργεί προβλήματα. «Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Οιχαλίας να μεταβληθεί σε αποθήκη κάθε είδους περιβαλλοντικών αποβλήτων», σχολίασαν.
Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που ανέφεραν το όλο περιστατικό στη Δημοτική Αρχή και ζητούν από αυτή να το μεταφέρει στον αρμόδιο εισαγγελέα, για να προβεί στις αναγκαίες μηνύσεις.
Πάντως, απ’ ό,τι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, σε συγκεκριμένες νομικές ενέργειες προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Παπαδόπουλος.
Από την άλλη πλευρά, επιχείρηση επ’ αυτοφώρω σύλληψης μεταφορέων σκουπιδιών, τα περισσότερα εκ των οποίων φέρεται ότι προέρχονται από την Πελοπόννησο, εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι στα λατομεία Μαλέα, στο Μαρκόπουλο Αττικής, λίγες μόλις ημέρες μετά την ανάλογη επιχείρηση στο δρυοδάσος της Φολόης, στο οποίο ελέγχεται αν έχουν θαφτεί σκουπίδια της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι», δασοφύλακες έστησαν ενέδρα στα λατομεία Μαλέα, στα οποία προσήλθαν για να αδειάσουν σκουπίδια μεγάλα φορτηγά. Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα σκουπίδια προέρχονταν από την Πελοπόννησο, ενώ οι οδηγοί των φορτηγών, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία των δασοφυλάκων, διέφυγαν τρέχοντας. Ο ραδιοφωνικός σταθμός είπε ότι έχουν κατασχεθεί 7 φορτηγά.

Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις