Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και αποδοκιμασίες αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία Σγούρου - Κομμάτη

Πρώτη Δημοσίευση: 14/12/2017 12:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/12/2017 12:28
Για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, σε δεύτερο βαθμό των δύο 20χρονων για τη διπλή δολοφονία, το καλοκαίρι του 2014 στη Μάνη του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.
Η υπόθεση θα εκδικαζόταν βάσει της έφεσης που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο Εισαγγελέας Εφετών να μη μετρήσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, βάσει του οποίου δεν επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά 30 χρόνια κάθειρξη σε κάθε έναν.
Στην έφεσή του ο Εισαγγελέας Εφετών Βασίλειος Παπαδάς θεωρεί ότι εσφαλμένα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, αναγνώρισε στους δύο δράστες το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Με την έφεσή του ο Εισαγγελέας είχε εισφέρει στην υπόθεση νέα στοιχεία.
Η εκδίκαση ξεκίνησε σήμερα το πρωί με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια, ενώ όποιος επιχειρούσε να μπει στην αίθουσα του Εφετείου ελεγχόταν εξονυχιστικά από αστυνομικούς.
Τελικά όταν οι κατηγορούμενοι έφτασαν στην αίθουσα η πλευρά αυτών ζήτησε και έλαβε αναβολή, αφού δεν παρέστησαν στο Δικαστήριο οι συνήγοροί τους, Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Ράλλης.
Μόλις η Έδρα αποφάσισε την αναβολή της δίκης για τον Οκτώβριο του 2018, συγγενείς του Σγούρου άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους κατηγορούμενους, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν από την αίθουσα.
Video: Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις