Κέντησαν, σκιτσάρισαν, ζωγράφισαν την Καλαμάτα οι σπουδαστές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Πρώτη Δημοσίευση: 15/11/2017 09:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/11/2017 09:04
Με επιτυχία και μεγάλη αποδοχή των έργων από το κοινό εγκαινιάσθηκε το περασμένο Σάββατο στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας η έκθεση 14 σπουδαστών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με θέματα από την πόλη και την περιοχή της. Το κοινό δοκίμασε έκπληξη, βλέποντας τα οικεία τοπία της Καλαμάτας ιδωμένα από τους νέους καλλιτέχνες, που τα αποτύπωσαν με διάφορες τεχνικές, μεταξύ των οποίων το κέντημα.
Μάλιστα, το πρώτο βραβείο δόθηκε σε έργο φτιαγμένο με αυτόν τον τρόπο εικαστικής αναπαράστασης, κατόπιν ψηφοφορίας μεταξύ των ίδιων των σπουδαστών, δεδομένου ότι ο κοσμήτορας και καθηγητής Ζωγραφικής, Άγγελος Αντωνόπουλος, που συνόδευε την αποστολή και ο διευθυντής του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΚΕ «Φάρις» Παναγιώτης Λαμπρινίδης (ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα), θέλησαν να δώσουν στους σπουδαστές τη δυνατότητα να επιλέξουν τα έργα που θεωρούσαν καλύτερα.
Το πρώτο βραβείο έλαβε η Δήμητρα Κωνσταντινίδη, το δεύτερο η Ελένη Τσαγκαράκη και το τρίτο μοιράστηκαν ο Βλαδίμηρος Μητρόπουλος και ο Ευστράτιος Σταματάκος.
Οι σπουδαστές της Καλών Τεχνών, που είχαν επιλεγεί γιατί θεωρούνται ολοκληρωμένοι καλλιτέχνες, είχαν στη διάθεσή τους μια εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας εμπνεύσθηκαν εικαστικά έργα με αφορμή το φυσικό και δομημένο περιβάλλον της Καλαμάτας, από την Παραλία, το Κάστρο, το Ιστορικό Κέντρο και άλλες γωνιές της πόλης. Οι σπουδαστές άντλησαν έντονη έμπνευση από την Καλαμάτα, καθώς η αρχική συμφωνία ήταν να παραδώσουν 28 έργα, ένα δικό του ο καθένας και ένα του Δήμου. Δημιούργησαν 123 έργα, εκ των οποίων εκτίθενται 109. Θα γίνουν δωρεά στη Δημοτική Πινακοθήκη 14 έργα και μέρος αυτών θα κοσμήσει το νέο Δημαρχείο.
Η προσέγγισή τους ήταν υψηλής ποιότητας και δικαίως εντυπωσίασαν το κοινό, που θα έχει στη διάθεσή του ένα μήνα για να θαυμάσει τα έργα τους, στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας.
Οι σπουδαστές της ΑΣΚΤ που έλαβαν μέρος σε αυτή τη δράση, η οποία έφερε τον τίτλο «Πρόσθεση +», είναι οι εξής: Ελπίδα Βουτσά, Ευγενία Γαλανοπούλου, Ελένη Ζουμπά, Στέλλα Καβάγιου, Χαραλαμπία Κατωπόδη, Δήμητρα Κωνσταντινίδη, Σπύρος Μακρίδης, Βλαδίμηρος Μητρόπουλος, Ιωάννα Μιχοπούλου, Νικολέττα Παπακωνσταντίνου, Ευστράτιος Σταματάκος, Παναγιώτης Σταύρου, Ελένη Τσαγκαράκη και Γιάννης Τσούχλος.
Ο δήμαρχος, σε χαιρετισμό του, ανέφερε ότι η Καλαμάτα χρειάζεται μια μεγάλη Πινακοθήκη και ζήτησε να δημιουργηθεί παράρτημα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Καλαμάτα, για τη λειτουργία του οποίου ο Δήμος θα διασφαλίσει τις προϋποθέσεις.
Η έκθεση θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου με το εξής ωράριο:
Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή, Σάββατο 10.00 – 13.00, Τετάρτη 17.00 – 20.00.
 
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις