Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο Δήμο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 19/01/2017 20:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2017 20:17
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, χθες, με θέμα τη δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στο Δήμο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του δημάρχου και άλλων αιρετών, υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας, Δημήτρη Οικονομόπουλου.
Η δημιουργία των ΚΔΑΠ για παιδιά, μεταξύ των οποίων και για εκείνα με αναπηρία, θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της ΕΕΤΑΑ και ο Δήμος Καλαμάτας επιθυμεί τη λειτουργία τέτοιων δομών, οι οποίες θα προσφέρουν δημιουργική απασχόληση σε παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων, ενώ θα δημιουργήσουν και σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, που θα καλυφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Για το λόγο αυτό ξεκίνησε η διαδικασία που είναι αναγκαία, ώστε να υποβάλει ο Δήμος Καλαμάτας πρόταση, όταν η ΕΕΤΑΑ προκηρύξει το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό Μέτρο.
Στα ΚΔΑΠ προβλέπεται η απασχόληση των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου, η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με την ατομική – οργανωμένη δραστηριότητα και η εξυπηρέτηση των γονέων. Θα παρέχονται δραστηριότητες, όπως, ενδεικτικά, Ενισχυτική Διδασκαλία, Πληροφορική, Εικαστικές Τέχνες, Μουσική, Χορός, Θεατρικό Παιχνίδι, Αθλητισμός κ.λπ.
Στα ΚΔΑΠ παιδιών με αναπηρία προβλέπεται η δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσω προγραμμάτων έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Επίσης, η συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το οικογενειακό- συγγενικό περιβάλλον τους.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις