Κίνδυνος να τιναχθούν «στον αέρα» οι εκλογές

Πρώτη Δημοσίευση: 09/01/2015 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/01/2015 09:00
Σε απεργία-αποχή από κάθε εκλογική εργασία ετοιμάζονται να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, λόγω μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης του 2012 και του 2014, αφού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα στους Δήμους.
Μέλη της Εκτελεστική Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν χθες συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Μιχάλη Θεοχαρίδη. Η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησε την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης του 2012, αλλά και αυτήν του 2014.
Η απάντηση του κ. Θεοχαρίδη -σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο- ήταν πως δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα στους Δήμους, με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η καταβολή της αποζημίωσης.
Μάλιστα, σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «έχουμε να κάνουμε με ένα ποσό εξευτελιστικό για τους δημοτικούς υπαλλήλους, 152 ευρώ καθαρά, τη στιγμή που οι υπάλληλοι των υπουργείων πήραν χιλιάδες ευρώ»
Εν τω μεταξύ, επιστολή έστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με την οποία του ζητά να εκδώσει άμεσα εγκύκλιο, προκειμένου να αποδεσμευτούν τα κονδύλια που αφορούν στο εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων των ΟΤΑ, τονίζοντας πως κινδυνεύει η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις