Κίνδυνος πλημμυρών από τα νερά των ποταμών!

Πρώτη Δημοσίευση: 19/01/2013 01:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2013 01:56

 

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ

Οριακό το επίπεδο της στάθμης των νερών σε πολλά ποτάμια

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας

 

 

Σε οριακά επίπεδα βρισκόταν χθες μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών το ύψος του νερού στις κοίτες των ποταμών και των χειμάρρων της Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς.

 


Όπως είπε, η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση, σε συνεργασία με όλους τους προβλεπόμενους μηχανισμούς, ενώ έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με κλιμάκιο μηχανικών, προκειμένου να εξεταστεί η όλη εικόνα.
Ο κ. Αλευράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί με την καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών.

 

 

Πλημμύρες, εγκατακρημνίσεις και χιόνια
Το βασικότερο πρόβλημα, όπως επισήμανε, είναι στο Λαγκούβαρδο, όπου εξαιτίας της πλημμύρας σταμάτησε η κυκλοφορία. Τα δε φερτά υλικά απομακρύνθηκαν από το Δήμο σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα.
Πρόσφατα, συνέχισε, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι και σύντομα θα δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής ενός νέου γεφυριού, σύγχρονου, που δε θα εμφανίζει τέτοια φαινόμενα.

 


Επίσης, στην 29η επαρχιακή οδό από Πλατάνια - Νέδα έχει διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω καθίζησης του δρόμου και γίνονται ενέργειες αποκατάστασης.
Στον ποταμό Χάραδρο, στην Κοινότητα Φίλια, το ύψος των νερών ήταν οριακό, ενώ δήλωσε ετοιμότητα για παρέμβαση αν και όταν χρειαστεί.
Όσον αφορά στον Ξερίλα, στην περιοχή της Μικρομάνης, παρατήρησε πως υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα σε μήκος 2 χιλιομέτρων, αφού υπερχείλισε το ρέμα, αλλά σε συνεργασία με τη «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.» η βλάβη αποκαταστάθηκε.

 


Σε οριακό επίπεδο βρισκόταν έως χθες το μεσημέρι και η στάθμη του νερού στον παραπόταμο Πύρνακας του Παμίσου, ενώ καταγράφηκαν εγκατακρημνίσεις στην περιοχή μεταξύ Θουρίας και Πολιανής, με την πτώση ενός μεγάλου βράχου που απομακρύνθηκε, χωρίς ωστόσο να γίνουν άλλες ενέργειες. Εργασίες, δε, για την πλήρη αποκατάσταση θα ξεκινήσουν σύντομα.

 


Εκτός αυτού, έχει καταγραφεί χιονόπτωση στο δρόμο προς Σπάρτη, στο 26ο χιλιόμετρο, μετά την Αρτεμισία, και γίνεται εκχιονισμός.                    Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις