Κίνημα Αλλαγής: Από 16 έως 18 Μαρτίου το συνέδριο

Πρώτη Δημοσίευση: 16/01/2018 08:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/01/2018 08:45
Τα περίπου εξακόσια μέλη της οργανωτικής επιτροπής, μεταξύ των οποίων και οι Μεσσήνιοι Τάκης Αναστόπουλος, Γιάννης Χριστόπουλος, Μενέλαος Γερονικολός, Νάντια Γιαννακοπούλου, Κώστας Τσαπόγας και Τάσος Αποστολόπουλος, έφυγαν από την αίθουσα της συνεδρίασης που σηματοδότησε την έναρξη της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής διαπιστώνοντας από τις ομιλίες των μελών του πολιτικού συμβουλίου ότι δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφωνίες επί της στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο νέος φορέας μέχρι τις εκλογές.
 
Τι πρότειναν για τους συνέδρους
- Πώς θα εκλεγούν
Ο πολυκομματικός χαρακτήρας του νέου σχήματος απαιτεί, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές, να λειτουργήσει κρατώντας ισορροπίες ανάμεσα στα κόμματα που τον αποτελούν, και τους υποψηφίους που πήραν μέρος στην κούρσα για την εκλογή επικεφαλής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκφράζονται διαφορετικές προσεγγίσεις για τη σύνθεση του σώματος του συνεδρίου.
Η Φώφη Γεννηματά πρότεινε να εκλεγεί τουλάχιστον το 50% της σύνθεσης του συνεδρίου «στο οποίο θα συμμετέχουν και εκλεγμένοι από θεσμικούς φορείς της Κοινωνίας, της Αυτοδιοίκησης, της Παραγωγής, των Εργαζομένων, των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Επιμελητηρίων, αλλά και εκπρόσωποι των κομμάτων και των Κινήσεων που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του, αφού επισήμανε ότι «το κόμμα δεν είναι λάφυρο κανενός αλλά ανήκει στους 210 χιλιάδες συνιδρυτές του», πρότεινε να υπάρξει δέσμευση «ότι το άθροισμα των διορισμένων συνέδρων θα είναι μικρότερο από τους εκλεγμένους συνέδρους». «Πρέπει στις 4 του Μάρτη να υπάρχει μαζική συμμετοχή των πολιτών για να καταλάβουν ότι αυτοί παίρνουν το ιδρυτικό συνέδριο στα χέρια τους, κι όχι οι αποφάσεις να ληφθούν σε κλειστούς χώρους» σχολίασε.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε τον «κανόνα του τριάντα»: «Το 30% των συνέδρων πρέπει να είναι γυναίκες. Το 30% των συνέδρων πρέπει να είναι νέοι κάτω των 40 ετών. Το 30% των συνέδρων πρέπει να είναι από τον ιδιωτικό τομέα. Το 30% των συνέδρων πρέπει να έρχονται από περιοχές εκτός Αθήνας και εκτός Θεσσαλονίκης. Μπορούμε να πετύχουμε αυτά τα τέσσερα τριαντάρια αρκεί να το αποφασίσουμε. Αρκεί να σκεφθούμε έξω από το κομματικό κουτί» είπε χαρακτηριστικά.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις