Καθαρισμός της περιοχής στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας

Πρώτη Δημοσίευση: 10/10/2017 18:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/10/2017 18:46
Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό κάτοικοι και επισκέπτες από την Πύλο, την Καλαμάτα και τις γύρω περιοχές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τον καθαρισμό που πραγματοποιήθηκε προχθές στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ενταχθεί στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε όλη την Ελλάδα για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οργανώθηκε καθαρισμός της παραλίας του Διβαρίου από εθελοντές και φίλους της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας. Συλλέχθηκαν περισσότερες από 30 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων. Στο τέλος του καθαρισμού όλοι οι συμμετέχοντες, καθώς και οι λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την ελπίδα για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή σε ανάλογες μελλοντικές δράσεις.
Οι συμμετέχοντες παράλληλα με τον καθαρισμό είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν σε αυτό το όμορφο περιβάλλον που προσφέρει η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας και να παρατηρήσουν κάποια είδη πουλιών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή.
Μετά το τέλος του καθαρισμού, το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη φορά που θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη δράση και «με το αίσθημα ότι μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούμε να αναδείξουμε την περιβαλλοντική αξία της περιοχής μας».
Ο καθαρισμός της Λιμνοθάλασσας στη Γιάλοβα έγινε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» και του οργανισμού νεολαίας Κ.Α.ΝΕ. Στον καθαρισμό πήραν μέρος 25 νέοι από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Τουρκία και την Τυνησία, που συμμετέχουν στην ανταλλαγή νέων INVEP 3.0, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μαθησιακού Προγράμματος ERASMUS+. Σημαντική ήταν η υποστήριξη μαθητών, γονέων και καθηγητών από το 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία της Πύλου.
Για αντίστοιχες δράσεις και πληροφορίες σχετικά με τη Λιμνοθάλασσα Γιάλοβα μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Διονύση Παπαδάτο, στο τηλέφωνο 6986689093.  


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις