Και άλλες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 09/08/2017 18:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/08/2017 18:50
Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δημοσιοποίησε αναλυτικά στοιχεία και συγκριτικούς πίνακες που απεικονίζουν τις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, όπως αυτές διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας, και κατά το μήνα Ιούλιο 2017.
Ειδικότερα στη Μεσσηνία το ισοζύγιο εξακολουθεί να είναι θετικό, αφού καταγράφηκαν 3.663 προσλήψεις, 2.337 αποχωρήσεις και το… ταμείο έκλεισε θετικά κατά 1.256 προσλήψεις.
Σε ό,τι αφορά το πρώτο επτάμηνο του 2017, στο νομό καταγράφηκαν 16.886 προσλήψεις και 12.545 αποχωρήσεις, οπότε έκλεισε θετικά με 4.341 άτομα. Για την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο οι καταγγελίες για εργαζομένους αορίστου χρόνου ήταν 2048, ενώ οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου 3.966.
Μεταφράζοντας πολιτικά τα παραπάνω είναι πανθομολογούμενο ότι υπάρχουν μεγάλες ανισότητες στις μισθολογικές απολαβές των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ανισότητες μεταξύ μισθωτών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και ακραίου μεγέθους ανισότητες απολαβών μεταξύ του μεγαλύτερου τμήματος των μισθωτών και των επιδομάτων των ανέργων.
Οι ανισότητες αυτές αντιστρατεύονταν πλήρως τον πιο σκληρό πυρήνα της ιστορικής ιδεολογίας της αριστεράς και του εργατικού κινήματος. Το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει επιδείξει «αναλγησία»-είναι η μόνη λέξη που ταιριάζει στην περίπτωση-απέναντι στους άνεργους και στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας φυσικά μεγάλα ρήγματα στο εσωτερικό των λαϊκών τάξεων.
Α.Π.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις