Και πάλι επικουρικός ιατροδικαστής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 05/11/2018 08:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/11/2018 08:14
Με επικουρικό ιατροδικαστή, θα πληρωθεί για μια ακόμα φορά η θέση στη Μεσσηνία, παρά τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν για δημιουργία μόνιμης θέσης. Μετά την λήξη της σύμβασης του προηγούμενου επικουρικού ιατροδικαστή, τους τελευταίους μήνες, για άλλη μια φορά η Μεσσηνία είχε μείνει χωρίς ιατροδικαστή.
Πριν λίγες ημέρες υπογράφτηκε νέα διετής σύμβασης και εντός της εβδομάδας ο νέος ιατροδικαστής Διονύσιος Καρράς, θα αναλάβει τα καθήκοντά του στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.
 
Ιατροδικαστές
Η πρακτική των συμβάσεων όλα αυτά τα χρόνια είχε αποδείξει ότι δεν προσφέρει όσα θα έπρεπε στη μεσσηνιακή κοινωνία, με αποτέλεσμα την οικονομική αιμορραγία και ψυχική επιβάρυνση συγγενών θανόντων, αλλά και θυμάτων ξυλοκοπήματος ή βιασμού, με τη μεταφορά τους σε άλλους νομούς και κατά κύριο λόγο στην Κόρινθο.
Μάλιστα, μιλώντας στο «Θ» ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων,  έχει επισημάνει ότι η Μεσσηνία πρέπει να αποκτήσει μόνιμη θέση ιατροδικαστή στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, το οποίο χαρακτήρισε άρτια εξοπλισμένο, ενώ αυτό επιβάλλεται και από τη λειτουργία στη Μεσσηνία της έδρας του Εφετείου.
«Η Μεσσηνία έχει Εφετείο. Η Καλαμάτα είναι μια μεγάλη πόλη και είναι σημαντική και δικαστικά. Ο νομός έχει σημαντικό όγκο υποθέσεων. Είναι απαράδεκτο για μια περιοχή όπως η Μεσσηνία, που έχει Εφετείο, να μην έχει ιατροδικαστή. Θα πρέπει άμεσα να δοθεί μια μόνιμη λύση και να δημιουργηθεί μια μόνιμη θέση με πλήρες τμήμα. Οι υποδομές υπάρχουν. Το Νοσοκομείο της Καλαμάτας είναι υπερσύγχρονο και έχει όλα τα μέσα για να υποστηρίξει ιατροδικαστικές υπηρεσίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρξει βούληση και τοπικά από τη διοίκηση του Νοσοκομείου και κεντρικά από το Υπουργείο Υγείας για να καλυφθεί αυτό το κενό που ταλαιπωρεί τόσο πολύ κόσμο. Δεν είναι δυνατόν, ένας καλαματιανός να μεταφέρεται στην Κόρινθο επειδή είναι θύμα ξυλοδαρμού, ή ολόκληρες οικογένειες να ταλαιπωρούνται επειδή πρέπει να υποβάλλονται σε έξοδα, να καθυστερεί η κηδεία του συγγενή που έχασαν για να γίνει ιατροδικαστική εξέταση σε άλλο νομό», τόνισε ο κ. Λεών.
Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία,  ειδικά για την περίπτωση της Καλαμάτας,  έχει κάνει παρεμβάσεις με έγγραφα της στο Υπουργείο Υγείας, ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος το έχει συμπεριλάβει στις προτάσεις του.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις