Και τον Αύγουστο θα συνεδριάζει το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας για τις διαθήκες

Πρώτη Δημοσίευση: 04/08/2019 08:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/08/2019 08:02
Ο πόλεμος των διαθηκών στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας καλά κρατεί και εν μέσω Αυγούστου κατατίθενται σωρηδόν. Μέχρι και χθες η κατάθεση διαθηκών στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας είχε ξεπεράσει τον αριθμό 950,  κι ενώ όλα τα δικαστήρια κάνουν διακοπές από τις συνεδριάσεις, το συγκεκριμένο έχει ορίσει τρεις μέσα στον Αύγουστο.
 
Διακοπές με κιάλια
Καθημερινά συρρέουν πολίτες στα γραφεία του Δικαστικού Μεγάρου, στον πρώτο όροφο που στεγάζεται το Ειρηνοδικείο, για να καταθέσουν αιτήματα για δημοσίευση διαθηκών ή για να ζητήσουν την έκδοση πιστοποιητικών που αφορούν στη δημοσίευση ή μη διαθήκης και την αποποίηση ή μη κληρονομιάς.
Βασικός λόγος είναι το Κτηματολόγιο και το γεγονός ότι λόγω καλοκαιρινών διακοπών πολλοί Μεσσήνιοι, που έρχονται από άλλες περιοχές όπου διαμένουν, θέλουν να ολοκληρώσουν κι αυτές τις διαδικασίες. Έτσι, το Ειρηνοδικείο δουλεύει με φουλ ρυθμούς και οι υπάλληλοι βλέπουν τις διακοπές με… κιάλια.
 
Μέσα στο Αύγουστο
Αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, το Ειρηνοδικείο έχει ορίσει για τις διαθήκες τρεις συνεδριάσεις μέσα στο μήνα. Η πρώτη έγινε την 1η του μήνα, η δεύτερη έχει ορισθεί για τις 8 και η τρίτη για τις 29 Αυγούστου.
Σε κάθε συνεδρίαση δημοσιεύονται κατά μέσο όρο 50 διαθήκες.
Για τα αιτήματα δημοσίευσης διαθηκών που κατατίθενται αυτές τις ημέρες, η συνεδρίαση ορίζεται πλέον για τις τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου.
Μέσα σε όλα αυτά οι υπάλληλοι πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα εκατοντάδες αιτήματα πολιτών για έκδοση πιστοποιητικών.
Σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά για δημοσίευση ή μη διαθηκών, τα αιτήματα για το 2019 έχουν φθάσει ήδη τα 4.170, ενώ για πιστοποιητικά αποποίησης ή μη κληρονομιάς τα 1.950.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις