Και τρίτη προφυλάκιση από τους συλληφθέντες για τη διακίνηση ηρωίνης στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 10/08/2018 10:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/08/2018 10:24
Και τρίτος κατηγορούμενος για την μεγάλη υπόθεση διακίνησης ηρωίνης στην Καλαμάτα, προφυλακίσθηκε χθες μετά την απολογία του στον Ανακριτή. Πρόκειται για την ομάδα των 5 κατηγορουμένων, που συνελήφθησαν την Δευτέρα, ενώ άλλα δύο μέλη της ήδη κρατούνται από το Μάιο στις φυλακές ωε προσωρινά κρατούμενοι για δύο υποθέσεις, που όλα δείχνουν ότι σχετίζονται μεταξύ τους.
Χθες οδηγήθηκε στον Ανακριτή και απολογήθηκε ο 33χρονος από την Καλαμάτα, ο οποίος το Δεκέμβριο του 2017, ήταν κατηγορούμενός με άλλα 13 άτομα για διακίνηση σκληρών ναρκωτικών και έχει καταδικασθεί σε φυλάκιση 6 ετών και είχε αφεθεί ελεύθερος καθώς είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.
 
Προφυλακίσεις
Χθες το μεσημέρι μετά την απολογία του στον Ανακριτή, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα, ο 33χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.
Από την Τετάρτη, έχουν κριθεί προφυλακιστέοι και ο 49χρονος Μεσσήνιος που κατοικεί στην Αθήνα, συνελήφθη στην Κυψέλη και κατηγορείται ως αρχηγός της ομάδας, αλλά και ο 60χρονος από την Αθήνα, ο οποίος κατηγορείται ως ο «αποθηκάριος» της ομάδας.
Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, με την επιβαρυντική περίσταση ότι αποσκοπούσαν σε όφελος που ξεπερνά τις 75.000 ευρώ. Επιπλέον ο 33χρονος αντιμετωπίζει και κατηγορία για παράβαση του νόμου  περί Ερασιτεχνικού και Επαγγελματικού Αθλητισμού, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν δισκία που η αστυνομία κρίνει ως αναβολικά.
 
Αγοροπωλησίες
Σήμερα, ενώπιον του Ανακριτή θα οδηγηθούν για να απολογηθούν ο 33χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από την Καλαμάτα που φαίνεται πως είχε αναλάβει τις μεταφορές των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Καλαμάτα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του 49χρονου κατηγορούμενου ως αρχηγού, καθώς και ο 38χρονος καλαματιανός που έχει απασχολήσει κι άλλες φορές για ναρκωτικές ουσίες.
Ο 33χρονος που προφυλακίσθηκε χθες κατηγορείται πως μαζί με άλλο άτομο που είχε συλληφθεί το Μάιο, συγκέντρωναν χρήματα, επικοινωνούσαν με τον 49χρονο κατηγορούμενο ωα αρχηγός στην Αθήνα και κανόνιζαν την αγοραπωλησία σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών και κυρίως ηρωίνης.
Οι αστυνομικοί στο υπόγειο του σπιτιού του βρήκαν διάφορες συσκευασίες με περίπου 200 γραμμάρια ηρωίνης, ενώ στο κομοδίνο του δωματίου του, βρέθηκαν 42 χάπια αναβολικών, τα οποία κατηγορείται ότι έφερνε από Αθήνα και πωλούσε σε τρίτα άτομα.
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις