Καλά τα αποτελέσματα των τροχονομικών ελέγχων για τη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 29/08/2018 18:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 29/08/2018 18:54
Σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
 
Καλά τα πάνε οι οδηγοί της Μεσσηνίας τον τελευταίο καιρό στους στοχευμένους ελέγχους της Τροχαίας για επικίνδυνες παραβάσεις.
Έτσι, και στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα η Μεσσηνία παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα στη λίστα βεβαίωσης παραβάσεων. Οι έλεγχοι αυτή τη φορά αφορούσαν στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
 
Ταχύτητα και ασφαλιστήρια
Βάσει του προγράμματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας «παράβαση της εβδομάδας», την προηγούμενη βδομάδα, από 20 έως 26 Αυγούστου, κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, δίνοντας προτεραιότητα στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
Στο πλαίσιο αυτό, από 952 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν 25.417 οχήματα και βεβαιώθηκαν 6.747  παραβάσεις, από τις οποίες 6.352 για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και 395 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν: στο Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης 859, στο οδικό δίκτυο της Αττικής 747, της Θεσσαλονίκης 457, του Κιλκίς 287, της Πιερίας 270, της Φθιώτιδας 263 και των Σερρών 262.
 
Μεσσηνία
Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, την προηγούμενη εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Κυριακή, συγκροτήθηκαν 4 συνεργεία ελέγχων και ελέγχθηκαν 96 οχήματα. Κατά τους ελέγχους βεβαιώθηκαν συνολικά 40  παραβάσεις του ΚΟΚ για υπέρβαση ορίου ταχύτητας και δύο πράξεις βεβαίωσης παράβασης του ΚΟΚ για ανασφάλιστα οχήματα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και αυτή την εβδομάδα με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις