Καλαμάτα, Μεσσήνη, Τριφυλία τσίκνισαν τιμώντας την παράδοση

Πρώτη Δημοσίευση: 17/02/2017 08:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 17/02/2017 09:59
Σε όλες τις γειτονιές της Καλαμάτας, της Μεσσήνης, αλλά και της Μεσσηνίας γενικότερα, του καιρού βοηθούντος, κάτοικοι και επισκέπτες τίμησαν χθες το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, σε υπαίθριες ψησταριές, καταστήματα και ιδιωτικές κατοικίες.
Η τσίκνα απλώθηκε πάνω από τις πόλεις, καθώς τα ψητά κρέατα και τα λουκάνικα είχαν την τιμητική τους, ενώ δεν έλειψαν όσοι προτιμούν το παραδοσιακό παστό. Οι ευχές, συνοδεία κρασιού και άλλων οινοπνευματωδών, έδιναν κι έπαιρναν, σε πείσμα της εύθραυστης οικονομικής συγκυρίας και κάθε άλλης αντιξοότητας.
Ειδικότερα, στο Ιστορικό Κέντρο και την Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, ο Δήμος και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις», καθώς και η ΚΑΚ ΟΤΑ ΑΕ με τους επαγγελματίες της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, διοργάνωσαν εκδηλώσεις με την ευκαιρία της Τσικνοπέμπτης.
Ο δήμαρχος επισκέφθηκε το Ιστορικό Κέντρο, αντάλλαξε ευχές με τον κόσμο και γεύθηκε όσα το έθιμο επιτάσσει, ενώ η προσδοκία όλων ήταν να επικρατήσει η αισιόδοξη θεώρηση σε αντίθεση με τους δύσκολους καιρούς.
Γενικότερα, δεν έμεινε γωνιά στις συνοικίες παραπονούμενη. Ο δε φακός του "Θάρρους" "τσίκνισε" σε Μεσσήνη και Καλαμάτα.


Από τους εργαζομένους του "Θάρρους", τσικνισμένους και μη, ευχόμαστε από καρδιάς να βλέπουμε πάντα τόσο χαμογελαστά πρόσωπα…
Και του χρόνου! 


Του Αντώνη Πετρόγιαννη
φωτο: Στασινός Μουτσούλας

*Δείτε εδω περισσότερες φωτογραφίες από την Τσικνοπέμπτη στην Καλαμάτα

*Το τσίκνισε και η ΤριφυλίαΠροσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις