Καλαμάτα: Σε εξέλιξη εργασίες για την αναβάθμιση φωτισμού

Πρώτη Δημοσίευση: 16/02/2019 14:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/02/2019 14:54
Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας, μπροστά στο Διοικητήριο για την πραγματοποίηση του έργου με τίτλο «Συντήρηση – Αναβάθμιση Η/Μ εγκαταστάσεων σε κοινόχρηστους χώρους (Δημοτικό Πάρκο, parking Νέδοντα κ.λπ.)».
Ο διαγωνισμός είχε κατακυρωθεί στην εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 58,08 % για έργο προϋπολογισμού 375.000 ευρώ με ΦΠΑ. Στόχος είναι η αναβάθμιση του φωτισμού του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, όπως και η τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη διευκόλυνση της κάλυψης των εκδηλώσεων. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης των ιστών φωτισμού και βαφή αυτών. Παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλα σημεία.
 
Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων
Περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι εξής παρεμβάσεις στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων:
1. η προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων LED κορυφής, κατάλληλων για την τοποθέτηση στους υπάρχοντες 5μετρους ιστούς
2. η προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων LED αναρτώμενων - κατάλληλων για την τοποθέτηση στους υπάρχοντες ασημί 3μετρους ιστούς που βρίσκονται περιμετρικά της περιοχής του κτηρίου του σταθμού
3. η προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων LED αναρτώμενων - κατάλληλων για την ανάρτηση από βραχίονα στους υπάρχοντες 5μέτρους ιστούς παραπλεύρως του ποδηλατοδρόμου
4. αντικατάσταση υπογείου δικτύου σε μικρά τμήματα του δικτύου φωτισμού που έχουν καταστραφεί
5. θα τοποθετηθούν νέοι γενικοί ηλεκτρολογικοί πίνακες και υποπίνακες διανομής, όπως και υποπίνακες πριζών – λήψεων για την εξασφάλιση της ηλεκτροδότησης των εκδηλώσεων
6. θα τοποθετηθούν ιστοί φωτισμού, στην ανατολική πλευρά του Πάρκου.
 
Σε Διοικητήριο - ΔΗΠΕΘΕΚ
Μετά την ολοκλήρωση της αστικής ανάπλασης της ζώνης οδού Αριστομένους, από οδό Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο, κρίνεται απαραίτητο να γίνει παρέμβαση ηλεκτροφωτισμού σε όμορους κοινόχρηστους χώρους έμπροσθεν του Διοικητηρίου και του ΔΗΠΕΘΕΚ.
Ο ηλεκτροφωτισμός των παρτεριών έμπροσθεν του Διοικητηρίου και του ΔΗΠΕΘΕΚ θα κατασκευασθεί με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την εξοικονόμηση ενέργειας. Προβλέπεται η εγκατάσταση 14 ιστών 4μετρων, σταθερής κυκλικής διατομής, σε διάφορα σημεία, τα οποία στην κορυφή τους θα φέρουν φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ισχύος 38watt, με σκοπό τη μικρή κατανάλωση ενέργειας, σε συνδυασμό με τον ασφαλή και καλαίσθητο φωτισμό των χώρων. Τα φωτιστικά σώματα θα είναι κορυφής με συμμετρική δέσμη τεχνολογίας LED. Για αισθητικούς λόγους και χάριν της ομοιομορφίας τα φωτιστικά που προβλέπονται στη μελέτη είναι ιδίου τύπου και μορφής με τα προσφάτως τοποθετημένα στην ανάπλαση της Αριστομένους.
Επίσης προβλέπεται η εγκατάσταση δύο προβολέων τεχνολογίας LED, ισχύος 156watt, με σκοπό την ανάδειξη του μνημείου εις μνήμη των Μεσσήνιων Μακεδονομάχων.
 
Στο βόρειο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα
Για την εξασφάλιση του φωτισμού του βορείου πάρκινγκ στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, προβλέπεται η τοποθέτηση 6 φωτιστικών σωμάτων 75W σε ιστούς 4,8 μέτρων και 7 φωτιστικών σωμάτων 51W σε ιστούς ύψους 4 μέτρων. Οι ιστοί θα τοποθετηθούν παράπλευρα των 2 μεγάλων πλευρών του πάρκινγκ. Ο ηλεκτροφωτισμός θα κατασκευασθεί με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και παράλληλα την εξοικονόμηση ενέργειας. Τα φωτιστικά σώματα θα είναι κορυφής με ασύμμετρη δέσμη τεχνολογίας LED.
Επίσης, προβλέπεται η εγκατάσταση 5 φωτιστικών σωμάτων 150W μεταλλικών αλογονιδίων, σε ιστούς ύψους 7 μέτρων, για την κάλυψη με φωτισμό της περιοχής βορειότερα του πάρκινγκ, στην οποία σταθμεύουν επαγγελματικά αυτοκίνητα.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις