Καλύτερα δήμαρχος Καλαμάτας παρά βουλευτής Μεσσηνίας

Πρώτη Δημοσίευση: 10/01/2017 19:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/01/2017 19:45
Νέα δήλωση Νίκα σε συνέχεια αυτών στο «Θάρρος»
 
 
Προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στο "Θ", με αφορμή συνεχή δημοσιεύματα περί πιθανής υποψηφιότητάς του στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ότι "δε μετέχει σε πολιτικά παιχνίδια και σέβεται απόλυτα την ψήφο των δημοτών που τον εξέλεξαν δήμαρχο με μεγάλη πλειοψηφία". 
Χθες, σε νεότερες δηλώσεις του, θέλησε να βάλει μια τελεία (;) στο όλο θέμα. Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, σημείωσε ότι «το αξίωμα του δημάρχου είναι μεγαλύτερο από αυτό του τοπικού βουλευτή. Έχω εκλεγεί δήμαρχος από πολλούς συμπολίτες μας και αυτή την ψήφο έχω υποχρέωση να την τιμήσω» σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Επειδή είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι σε αυτή τη ζωή ο καθένας πρέπει να αφήνει το αποτύπωμά του, κατά τις αρμοδιότητές του, υπάρχει ένα πλάνο συγκεκριμένων ενεργειών τις οποίες εγώ θέλω να φέρω εις πέρας. Δεν εκπορεύονται από εμένα διάφορα τα οποία γράφονται για αξιώματα, τα οποία με τιμούν, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τη δική μου φιλοσοφία και τη δική μου πολιτική. Άλλωστε, θεωρώ ότι το αξίωμα του δημάρχου είναι ακόμα μεγαλύτερο και από το αξίωμα των βουλευτών. Με τίμησε ο κόσμος και εγώ αυτήν την τιμή πρέπει να την ανταποδώσω. Γι’ αυτό αγωνίζομαι και εγώ και οι συνεργάτες μου».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας ρωτήθηκε, επίσης, για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας. «Θα συνεννοηθώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας, «με τους συνεργάτες μου, αλλά να ξέρετε ότι εγώ έχω την αίσθηση του κόσμου. Το έχω πει πολλές φορές. Κάποτε, όταν θεωρείς ότι ολοκληρώνεις το έργο σου, πρέπει να φεύγεις. Οι πρώτοι, όμως, που πρέπει να το κουβεντιάσεις είναι οι άνθρωποι που κάνεις αυτόν τον αγώνα. Όλα αυτά θα τα κουβεντιάσω εντός του 2018. Δε θεωρώ ότι τα αξιώματα είναι για κάποιους. Κάποτε θα πρέπει να τελειώνει η ιστορία με τα αξιώματα. Το πότε θα γίνει αυτό, θα το μάθετε. Έχουμε ακόμα 2,5 χρόνια θητείας».
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις