Καναδέζικο ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 12/11/2019 19:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/11/2019 19:09
«Σκανάρουν» την περιοχή μας για επενδύσεις
 
Νέους αγοραστές από το εξωτερικό, πέραν των παραδοσιακών, κυρίως Γερμανών, φαίνεται να προσελκύει η αγορά ακινήτων στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η περιοχή μας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κατοίκων από τον Καναδά, οι οποίοι ψάχνουν για επενδυτικές ευκαιρίες. Αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα, «μεγάλο ενδιαφέρον επιδεικνύουν δυνητικοί αγοραστές από όλο τον κόσμο, καθώς οι χαμηλές τιμές των ακινήτων, η χρυσή βίζα και η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως τόπου διαμονής, αποτελούν σημαντικούς πόλους έλξης. Ο Spitogatos παρουσιάζει τη λίστα με τις χώρες του εξωτερικού από τις οποίες προέρχονται οι περισσότερες αναζητήσεις αγοράς ακινήτου στην Ελλάδα».
Πρώτοι στη λίστα, σύμφωνα και με την ιστοσελίδα newmoney, είναι οι κάτοικοι της Αμερικής οι οποίοι αναζητούν κατοικίες κυρίως σε Σαντορίνη, Γλυφάδα και Μύκονο. Δεύτεροι οι Γερμανοί, οι οποίοι «ανιχνεύουν» την αγορά ακινήτων της Βορείου Ελλάδος και συγκεκριμένα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Καλαμαριά και την Καβάλα, ενώ οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου ενδιαφέρονται περισσότερο για τη Ρόδο, τη Γλυφάδα και το Κολωνάκι.
Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν: οι Ολλανδοί με προτίμηση στις περιοχές του Μετς – Καλλιμάρμαρο, Παγκρατίου, Νέου Κόσμου, οι Κινέζοι για Τήνο, Κηφισιά και Γλυφάδα, οι Γάλλοι με ενδιαφέρον σε Πάρο, Σύρο και την περιοχή Κολωνακίου - Λυκαβηττού, οι Αυστραλοί, με προτίμηση σε Γλυφάδα, Καλαμάκι και Σαντορίνη, οι Σουηδοί για Ρόδο, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Βόλο, οι Βούλγαροι με ενδιαφέρον σε Καβάλα και Σιθωνία Χαλκιδικής, οι Καναδοί σε Καλαμάτα, Γλυφάδα, Σαντορίνη.
Ο CEO του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός, ανέφερε σχετικά: “Η ελληνική αγορά ακινήτων διανύει μία ιδιαίτερα θετική περίοδο με αυξημένη ζήτηση. Αυτό διαφαίνεται από την αυξητική τάση των τιμών πώλησης και επιβεβαιώνεται από τα εκατομμύρια δεδομένα τα oποία συλλέγουμε καθημερινά.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρατηρούμε επισκέπτες των ιστοσελίδων μας από πάνω από 50 χώρες να αναζητούν κατοικίες προς πώληση σε όλη την Ελλάδα – συγκεκριμένα η επισκεψιμότητα από το εξωτερικό καταγράφει αύξηση μεγαλύτερη του 25% σε σχέση με το 2018.
Αυτά τα στοιχεία μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμο υλικό προκειμένου οι υποψήφιοι πωλητές να στοχεύσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στους δυνητικούς αγοραστές, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες να αναδείξουν ανάλογα το τοπικό τουριστικό προϊόν τους”».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις