Κατέθεσε ένσταση κατά των αποτελεσμάτων του Δήμου Μεσσήνης ο Γιώργος Τσώνης

Πρώτη Δημοσίευση: 11/07/2014 08:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/07/2014 08:08
Ένσταση κατά της ανακήρυξης για τα εκλογικά αποτελέσματα στο Δήμο Μεσσήνης κατέθεσε χθες στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Τσώνης, εκ μέρους του συνδυασμού «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών του Δήμου Μεσσήνης».
Όπως τόνισε η δικηγόρος Ευφροσύνη Βασιλαδιώτη, κατατέθηκε η ένσταση κατά της κύρωσης των εκλογών της 25ης Μαΐου και ξεκίνησε η σχετική διαδικασία για το Εκλογοδικείο. Παρατήρησε ότι πλέον αναμένεται ο προσδιορισμός δικασίμου, ώστε να προβούν σε όλες τις λοιπές νόμιμες ενέργειες και πρόσθεσε: «Η ένστασή μας στρέφεται κατά του εκλογικού αποτελέσματος, στρέφεται κατά του επικεφαλής του φερόμενου ως νικήσαντος κ. Αναστασόπουλου και για λόγους δικονομικούς, στρέφεται και κατά των εκλεγμένων δημοτικών του συμβούλων. Διαλαμβάνει τις αιτιάσεις μας σχετικά με το κύρος και τη διαδικασία των εκλογών, αναλυτικά για νομικές πλημμέλειες, για έγκυρα ψηφοδέλτια που θα έπρεπε να χαρακτηρισθούν άκυρα και για ό,τι θεωρούμε ότι πρέπει να ελεγχθεί από το Εκλογοδικείο».
Την ένσταση υπογράφουν ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γ. Σωτηρέλης και οι δικηγόροι Ευφροσύνη Βασιλαδιώτη και Αντώνης Γιαννακόπουλος.
Από τη στιγμή παραλαβής της, βάσει νόμου, εντός 20 ημερών πρέπει να προσδιορισθεί η ημερομηνία εκδίκασης της ένστασης στο Εκλογοδικείο.
Σήμερα λήγει η προθεσμία κατάθεσης ενστάσεων κατά τα αποτελέσματα και πλέον τρέχουν προθεσμίες για κατάθεση αντενστάσεων από τους θιγόμενους από τις ενστάσεις. Αντενστάσεις μπορούν να κατατεθούν και να κοινοποιηθούν στους αντίδικους το αργότερο τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση στο Εκλογοδικείο.
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις