Καταδικάζουν την ένταξη του δ.δ. Αβίας στον δήμο Καλαμάτας οι Μανιάτες

Πρώτη Δημοσίευση: 20/12/2012 19:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/12/2012 19:46

 

ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ «Η ΜΑΝΗ»

Ψήφισμα για την ένταξη του δημοτικού διαμερίσματος Αβίας στο Δήμο Καλαμάτας

 

Με απόφαση-ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της, η Ένωση Απανταχού Μανιατών «καταδικάζει ομόφωνα την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας να εντάξει το δ.δ Αβίας Δυτικής Μάνης στα διοικητικά όρια του Δήμου Καλαμάτας.
Θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή, ύστερα από το σχετικό αίτημα ομάδας ατόμων της περιοχής να αποκολληθεί η κοινότητα από το Δήμο Δυτικής Μάνης προκειμένου να ενταχθεί στο Δήμο Καλαμάτας, προσβάλλει με πρωτοφανή τρόπο την ιστορική και εθνική μας μνήμη.
Υποστηρίζουμε ότι οι λόγοι που περιγράφηκαν από το Τοπικό Συμβούλιο Αβίας, προκειμένου να αιτιολογηθεί το αίτημα της ένταξης στην Καλαμάτα και οι ισχυρισμοί περί της εξυπηρέτησης της περιοχής τους από το αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου Καλαμάτας, δε συνάδουν με την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της Μάνης, αλλά ούτε και με το πλαίσιο του νόμου Καλλικράτη για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις.
Σεβόμαστε τους δεσμούς αίματος και την ιδιαίτερη εθνική και ιστορική μας ταυτότητα, και υπενθυμίζουμε ότι η Μάνη είναι και παραμένει ενιαία, με τα όριά της στη διοικητική εμβέλεια των δύο Δήμων της. Υπογραμμίζουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να μείνουμε απαθείς σε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να οδηγήσει στον προσεταιρισμό κοινοτήτων της Μάνης από άλλους Δήμους και στο διοικητικό διαμελισμό των πάτριων εδαφών μας.
Συγκεκριμένα:
1. Καταδικάζουμε την επικύρωση της απόφασης αυτής από το δήμαρχο Καλαμάτας και καλούμε το Δ.Σ. της πόλης να επανεξετάσει το θέμα και να ακυρώσει την απόφαση ένταξης της κοινότητας Αβίας. Επίσης, ζητούμε από το γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αγγελάκα Εμμ. να μην επικυρώσει στην περιφέρεια την εν λόγω απόφαση.
2. Καλούμε τους δημάρχους και τα μέλη των Δ.Σ. της Ανατολικής και της Δυτικής Μάνης να καταδικάσουν άμεσα την απόφαση αυτή και να προβούν σε σχετικές ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.
3. Καταγγέλλουμε την πρωτοβουλία ομάδας ατόμων να προωθήσουν το αίτημα για την ένταξη της Κοινότητάς Αβίας στο Δήμο Καλαμάτας και αμφισβητούμε τη σκοπιμότητα του αιτήματός τους.
4. Καλούμε όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ιδιαιτέρως εκείνους με μανιάτικη καταγωγή, να συμπαραταχτούν έμπρακτα στο αίτημά μας για ακύρωση της σχετικής απόφασης του Δήμου Καλαμάτας».

 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις