Καταδικάστηκε πρώην αντιπρόεδρος συνεταιρισμού για υπεξαίρεση

Πρώτη Δημοσίευση: 22/05/2019 19:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/05/2019 19:55
Ένοχος για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας με το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας πρώην αντιπρόεδρος Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών στη Μεσσηνία και του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 5 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Ο κατηγορούμενος, που αρνήθηκε την κατηγορία, κρίθηκε ένοχος ότι από το Μάιο του 2008 έως τον Ιούλιο του 2011 είχε προβεί σε αναλήψεις χρημάτων από το Συνεταιρισμό χωρίς να έχει τα αντίστοιχα παραστατικά.
 
Υπεξαίρεση
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες στο δικαστήριο, η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από έλεγχο στο Συνεταιρισμό και μήνυση που κατέθεσε μετά ο Συνεταιρισμός σε βάρος του.
Ο πρώην αντιπρόεδρος κατηγορείται ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έκανε 26 αναλήψεις χρημάτων από λογαριασμό του Συνεταιρισμού που είχε από μισθώματα, ύψους 51.114,16 ευρώ, τα οποία ιδιοποιήθηκε.
Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυριζόμενος ότι με τα χρήματα αυτά πλήρωνε ληξιπρόθεσμες οφειλές του Συνεταιρισμού, αλλά δεν είχε φυλάξει τα αποδεικτικά παραστατικά.
Έτσι, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, καθώς δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι διέθεσε τα χρήματα αυτά για υποχρεώσεις του Συνεταιρισμού.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις