Κατακεραυνώνει τους δημάρχους ο Α. Τσελέντης, που τους ζήτησε να ελέγξουν τα σχολικά κτήρια

Πρώτη Δημοσίευση: 06/09/2019 18:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/09/2019 18:41
Μόνο ένας δήμαρχος απ’ όλη την Ελλάδα μπήκε στον κόπο να απαντήσει στην επιστολή του καθηγητή Σεισμολογίας και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, για σεισμικό έλεγχο των σχολικών κτηρίων, κι αυτός από την Πελοπόννησο, αλλά όχι από τη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο ίδιος ο καθηγητής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μόνο ο δήμαρχος Κορινθίων απάντησε.
 
Μόνο ένας
Ο κ. Τσελέντης, που ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής, μετά και το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Ιούνιο απέστειλε επιστολή στους νέους δημάρχους. Η κίνησή του αυτή συνδεόταν με τις τελευταίες, όλο και πιο συχνές, αποκαλύψεις για σχολικά κτήρια που έχουν αφεθεί ασυντήρητα και βρίσκονται σε κακή κατάσταση, τα οποία και μπορούν να γίνουν παγίδες για τους μαθητές σε μια ενδεχόμενη σεισμική δόνηση, καθώς και για άλλες προβληματικές υποδομές της χώρας.
Με την επιστολή, που εστάλη σε 365 νέους δημάρχους πανελλήνια, ανεξαρτήτως κομματικής στήριξης, ο κ. Τσελέντης τούς παροτρύνει το πρώτο έργο της θητείας τους να είναι ο έλεγχος των σχολείων από τους μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου τους. Κάτι απόλυτα εφικτό και χωρίς έξοδα, με τεράστια οφέλη για την ασφάλεια των παιδιών. Ωστόσο, προχθές με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Τσελέντης έγραψε το εξής αιχμηρό σχόλιο, συνοδευόμενο από την επιστολή του: «Μόνο ένας (από τους 365!!!), ο δήμαρχος Κορινθίων, απάντησε, αλλά όταν γίνει σεισμός θα βγουν όλοι και θα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι ενδιαφέρονται αλλά θα είναι πολύ αργά και θα τους περιμένω στη γωνία...».
 
Επιστολή
Η επιστολή που έστειλε στους δημάρχους ο κ. Τσελέντης έχει ως εξής: «Πρώτα από όλα συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Εύχομαι η θητεία σας να είναι εποικοδομητική και αντάξια των προσδοκιών των εκλογέων σας. Θα μου επιτρέψετε μία παρέμβαση-παραίνεση τώρα στην αρχή της νέας σας θητείας, αφού σας δηλώσω ότι δε με ενδιαφέρει ο κομματικός σχηματισμός με τον οποίο εκλεγήκατε. Όπως ίσως γνωρίζετε, ήμουν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Σημαία της προεκλογικής μου καμπάνιας ήταν η Πολιτική Προστασία. Δεν εκλέχθηκα, αλλά αυτό δε σταματά το ενδιαφέρον μου. Ως ειδικός στο θέμα γνωρίζω ότι στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας πάσχουμε σαν χώρα. Είμαστε ουσιαστικά αθωράκιστοι απέναντι στις φυσικές καταστροφές, είτε είναι σεισμοί, είτε πυρκαγιές, είτε πλημμύρες.
Σχολεία με σοβαρές δομικές βλάβες, δημόσια κτήρια εγκαταλελειμμένα, δάση παραμελημένα, ρέματα μπαζωμένα κ.λπ. Και τα αποτελέσματα τα ζήσαμε στη Μάνδρα, στο Μάτι, σε σχολεία που έπαθαν ζημιές από σεισμούς και ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν μέσα παιδιά.
Γνωρίζω και είμαι βέβαιος ότι ο σκοπός που αναλάβατε τα ηνία του Δήμου σας είναι η προσφορά στους δημότες σας. Γι’ αυτό το λόγο, ως ειδικός, σας προτείνω να ξεκινήσετε τη θητεία σας με ένα έργο ανέξοδο που θα σώσει ζωές. Οι τεχνικές σας υπηρεσίες διαθέτουν μηχανικούς. Συγκροτήστε ένα κλιμάκιο και μία φορά την εβδομάδα ελέγξτε κτίρια. Ξεκινήστε από τα σχολεία σας που είναι άμεση ανάγκη. Δείξτε από την αρχή έμπρακτα ότι δίκαια σας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια».

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις