Κατενθουσιασμένοι Κινέζοι δημοσιογράφοι από τις ομορφιές και τη φιλοξενία στην Τριφυλία (φωτογραφίες)

Πρώτη Δημοσίευση: 01/04/2017 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/04/2017 19:35
Γυρίσματα της διεθνούς τηλεοπτικής παραγωγής “Travel with the CEO”
 
Κινέζοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί τηλεόρασης και στελέχη της τηλεοπτικής παραγωγής “Travel with the CEO” πραγματοποίησαν χθες γυρίσματα στην Τριφυλία και έμειναν κατενθουσιασμένα από τις ομορφιές, την ιστορία, τον πολιτισμό και τα προϊόντα της περιοχής, ενώ απόλαυσαν κάθε λεπτό της φιλοξενίας στο Δήμο Τριφυλίας!
Το συνεργείο της παραγωγής βρίσκεται αυτές τις μέρες και μέχρι τις 6 Απριλίου στην Costa Navarino και χθες φιλοξενήθηκε από το Δήμο Τριφυλίας. Νωρίς το πρωί προσφέρθηκε γεύμα στην Πάνω Πόλη, παρουσία και του δημάρχου Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, και ακολούθως έγινε ξενάγηση και γυρίσματα στο Κάστρο των Γιγάντων. Στη συνέχεια, οι δημοσιογράφοι και το συνεργείο της παραγωγής κατέβηκαν στην κεντρική πλατεία και άλλα αξιοθέατα της πόλης, ενώ αργότερα επισκέφθηκαν κι άλλες περιοχές της Τριφυλίας και γευμάτισαν στη Μαραθόπολη!
Μαζί τους ήταν διαρκώς η δρ. Βασιλεία Ορφανού, από τις Δημόσιες Σχέσεις TEMES S.A. – Costa Navarino, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου, Ανδρέας Μπουγάς.
Σημειώνεται πως τα γυρίσματα γίνονται βάσει του concept της τηλεοπτικής παραγωγής για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου της Τριφυλίας, ενώ η παραγωγή θα προβληθεί στην κινεζική τηλεόραση. Είναι μια παραγωγή της Costa Navarino σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προβολή και ανάδειξη της Μεσσηνίας. Η παραγωγή θα καλύψει, επίσης, τους δήμους Πύλου – Νέστορος και Καλαμάτας.

Σε δηλώσεις της, η κα Ορφανού τόνισε: «Έχουμε μία πολύ σημαντική παραγωγή φέτος στη Μεσσηνία, “Travel with the CEO”, η οποία εκπέμπει πάρα πολλά χρόνια στην Κίνα, στη Σιγκαπούρη, στο Λονδίνο, στην Ελβετία, στον Καναδά, στην Αμερική και είναι η πρώτη φορά η οποία εκπέμπει στη Μεσσηνία! Μαζί μας έχουμε και το Δήμο Τριφυλίας, τον κ. Παναγιώτη Τσίγγανο και τον κ. Ανδρέα Μπουγά, όπου προσπαθούμε να δείξουμε την Κυπαρισσία, την Τριφυλία και όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που δημιουργεί ο Δήμος Τριφυλίας. Εμείς, από την Costa Navarino, γενικά, θέλουμε να προάγουμε τον τουρισμό, αλλά και να σηκώσουμε το λάβαρο της Ελλάδας λίγο πιο ψηλά!».
Με τη σειρά του, ο κ. Τσίγγανος επισήμανε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς που σε συνεργασία με την Costa Navarino έχουμε στην Κυπαρισσία και την Τριφυλία το “Travel with the CEO”. Τέτοιες προσπάθειες αναδεικνύουν την τουριστική προσπάθεια που γίνεται και απ’ την Costa Navarino και από άλλες επιχειρήσεις για την ανάδειξη της περιοχής.
Μοιραζόμαστε απόλυτα το όραμα του κ. Κωνσταντακόπουλου για το τι σημαίνει τουρισμός τον 21ο αιώνα, αλλά και το πώς πρέπει να συνεργάζεται ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα σε τέτοιες περιπτώσεις. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχουμε αντίστοιχα και καλύτερα αποτελέσματα».
Ο, δε, κ. Μπουγάς τόνισε: «Σ’ αυτό το κομμάτι της τουριστικής προβολής του Δήμου συμμετέχει και η Κοινωφελής Επιχείρηση. Κάνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια που μπορούμε για να αναδείξουμε τις ομορφιές της Τριφυλίας και ν’ ανεβάσουμε την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής».
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σημείωσε: «Ο Δήμος Τριφυλίας κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια εξωστρέφειας και προβολής του, των επιχειρήσεων, των δραστηριοτήτων, της ζωής που υπάρχει στην Τριφυλία, να μεταδοθεί και να μεταφερθεί σ’ όλα τα πλάτη του κόσμου». Αναφέρθηκε δε και στην απόλυτη συνεργασία με την Costa Navarino για την κινέζικη τηλεοπτική παραγωγή, ώστε να προβληθεί τουριστικά ο Δήμος στην Άπω Ανατολή.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις