Κατσίβελας σε Κόλλια: «Επιβεβαιώσατε ότι υπάρξατε εις το Δήμο ως τυχαίως παρευρισκόμενος»

Πρώτη Δημοσίευση: 04/10/2017 18:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/10/2017 18:23
«Πόλεμος» δηλώσεων έχει ξεσπάσει στην Τριφυλία μεταξύ του πρώην δημάρχου Κώστα Κόλλια και του σημερινού Παναγιώτη Κατσίβελα, για τα έργα και τις ημέρες εκάστου στο Δήμο.
Μετά τις αλλεπάλληλες απαξιωτικές αναφορές του κ. Κατσίβελα σε βάρος της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη ο κ. Κόλλιας απάντησε στον κ. Κατσίβελα σε σκληρό ύφος. Τη Δευτέρα ήρθε η σειρά του κ. Κατσίβελα να ανταπαντήσει στον κ. Κόλλια, παραθέτοντας έργα και εξαπολύοντας σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρώην δήμαρχο.
Σε κείμενό του, υπό τον τίτλο «Μια Οφειλόμενη Απάντηση», ο σημερινός δήμαρχος Τριφυλίας αναφέρει: «Λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Κυπαρισσίας και λίγες ημέρες μετά την έναρξη των έργων ανάπλασης της εισόδου των Φιλιατρών, κε Κόλλια, επιλέξατε να μου κάνετε και νέα επίθεση και είναι από όλους κατανοητό το κίνητρό σας. Αλλά “ώδινεν όρος και έτεκεν μυν” και ενυπογράφως επιβεβαιώσατε ότι υπήρξατε εις το Δήμο ως τυχαίως παρευρισκόμενος. Μας παρουσιάσατε ως έργα σας κρυπτόμενος πίσω από έργα που προετοίμασαν άλλοι και πέτυχαν τη χρηματοδότησή τους άλλοι, τα υλοποίησαν άλλοι, όπως το Λύκειο των Φιλιατρών, το Βιολογικό της Κυπαρισσίας, τη ζωαγορά του Κοπανακίου και το Βιολογικό του Κοπανακίου. Παρουσιάσατε ως δικό σας έργο και τον πεζόδρομο του Μαράθου, το οποίο, ενώ επί των ημερών σας δεν εντάχθηκε, εμείς πετύχαμε τη χρηματοδότησή του στις 4-12-2014 και το υλοποιήσαμε το 2015 επί των ημερών μας. Αυτό όμως είναι ντροπή! Όσον αφορά στη μελέτη για το Δημοτικό Κατάστημα Πύργου, εσείς δεν τη συντάξατε, δεν την καταθέσατε γιατί απλά τα κάναμε εμείς! και σωστά δεν πετύχαμε τη χρηματοδότηση παρότι στην αξιολόγηση επιλέχτηκε, λόγω ένστασης που κατέθεσε ο Δήμος Πύλου- Νέστορος, με αποτέλεσμα να χαθούν τα χρήματα και για τους δύο Δήμους. (επισυνάπτονται έγγραφα).
Σε ό,τι αφορά τη μελέτη για το Βιολογικό Καθαρισμό των Γαργαλιάνων, τον σπρώξατε σε άλλους και αν δεν το έχετε μάθει, τελειώνει, αλλά αυτό χρειάστηκε εκατοντάδες ώρες δουλειάς, ατελείωτα ταξίδια και 240.000 ευρώ από τα ταμεία του Δήμου για να ολοκληρωθεί. Αναφερθήκατε στη μελέτη του δρόμου Γαργαλιάνων- Βάλτας, που βεβαίως συνεχίσατε, με τη διαφορά ότι οδηγηθήκατε σε ένα έργο που δεν πρόκειται ποτέ υπό τις παρούσες συνθήκες να χρηματοδοτηθεί, γι ’αυτό εμείς προσπαθούμε για μικρότερες λύσεις, που είναι εφικτές. Παραλείψατε, όμως, να πείτε ότι τον τοπογράφο που χρησιμοποιήσατε τον αφήσατε απλήρωτο και, μάλιστα, προχθές παρέλαβα την αγωγή για να πληρωθεί και, φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι ο μόνος. Είναι φυσικό να μη θυμάστε, αλλά μη σας εκθέτουν και οι φίλοι σας.
Για τις παιδικές χαρές των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας δε νομίζω ότι θα θέλατε να ανοίξουμε κουβέντα, δε σας το συνιστώ. Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι η πολιτική είναι μια σκυταλοδρομία ευθύνης. Όλοι εμείς που κατέχουμε θέση ευθύνης κάποια στιγμή παραλαμβάνουμε και σε κάποιο σημείο την παραδίδουμε όπως ορίζει η δημοκρατία μας. Ο καθένας μας κρίνεται για το διάστημα της ευθύνης του. Βεβαίως, κρατάω στο ακέραιο το δικαίωμα να αναφέρομαι στην κατάσταση, που παρέλαβα το Δήμο, η οποία είναι και η δική μου αφετηρία.
Και μιας και μιλάμε για αφετηρίες, μου είναι πολύ δύσκολο να ξεχάσω ότι στα Φιλιατρά, στην πόλη σας, αφήσατε το γήπεδο του σταδίου να ξεραθεί και να κυκλοφορούν μόνο οι κατσίκες, ενώ σήμερα η πόλη του Δήμου μας, τα Φιλιατρά, έχει δύο γήπεδα που σφύζουν από αθλητική δραστηριότητα, άρτια συντηρημένα, όπου η ιστορική ομάδα της Εράνης έχει κάνει δύο τουρνουά ποδοσφαίρου με την πλήρη υποστήριξη του Δήμου και, βεβαίως, έδωσε αγώνα η ιστορική Εθνική Ομάδα του 2004 και η Εθνική Ενόπλων. Επίσης, όλοι οι πολίτες θυμούνται ότι οι λακκούβες στους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης των Φιλιατρών έφταναν πάνω από τον αστράγαλο των περιπατητών και χρειάστηκε να γίνει άμεσο έργο αξίας 50.000 ευρώ για να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση.
Βεβαίως, δεν αφήσαμε τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου –ΕΕΕΚ-των Φιλιατρών να βρέχονται, όταν εσείς αδιαφορούσατε, γιατί ήσαστε απασχολημένος να δημιουργήσετε το «Δήμο που δεν υπήρχε», τη στιγμή που οι καθηγητές ικέτευαν εναγωνίως για βοήθεια.
Και να σας ενημερώσω, κε Κόλλια, κόστιζε μόνο 7.000 ευρώ. Τη φροντίδα στα σχολεία της πόλης των Φιλιατρών μπορείτε να τη διαπιστώσετε μόνος σας, αλλά μπορείτε να ενημερωθείτε από όλους τους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας για τη δουλειά που γίνεται με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών μάθησης.
Είναι περιττό να αναφερθώ στο μεγάλο έργο της ανάπλασης της εισόδου των Φιλιατρών, καθώς είναι ορατό από όλους τους πολίτες και φαντάζομαι και από εσάς. Θα έχετε δει το γήπεδο μπάσκετ και τα προστατευτικά κιγκλιδώματα στο γεφύρι του Χαλαζονίου, όπου έχουν χαθεί πολλές ζωές. Θα διαπιστώσατε τη φροντίδα στον αθλητικό χώρο στον Αγρίλη. Θα είδατε την προτομή του αείμνηστου Παπαχριστόπουλου. Το διάδρομο ΑμεΑ στην πλατεία θα τον είδατε, όπως θα δείτε και τη φροντίδα του χώρου του μνημείου στην πλατεία των Φιλιατρών τις επόμενες μέρες. Θα έχετε μάθει ότι έχουμε συμβασιοποιήσει την ανακατασκευή του αθλητικού χώρου του παλαιού γηπέδου μπάσκετ στο χώρο των σχολείων Φιλιατρών. Θα έχετε ακούσει ότι ολοκληρώσαμε τη μελέτη για το παλαιό Λύκειο των Φιλιατρών, το οποίο, πρώτα ο Θεός, θα δημοπρατηθεί τη νέα χρονιά, για το οποίο δεν κάνατε τίποτα και το αφήσατε να καταρρέει. Σας συνιστώ να επισκεφτείτε τη δεξαμενή των Φιλιατρών, της πόλης σας, και να μας πείτε αν είναι όπως μου την παραδώσατε, και καλό είναι να το μάθουν και οι δημότες μας.
Γνωρίζετε ότι τελειώσαμε τη μελέτη ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του βυζαντινού μνημείου του ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στους Χριστιάνους και την παραδίδουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Τα χρήματα που υπήρχαν δεσμευμένα για το δρόμο που οδηγεί στο ναό ούτε που τα πήρατε χαμπάρι. Αναφερθήκατε και στην πόλη των Γαργαλιάνων, για την οποία οψίμως κόπτεσθε, και στη μελέτη αντικατάστασης του αγωγού του Αλικοντουζίου, στον οποίον αγωγό επενδύσατε, τι ακριβώς, ακόμα δεν έμαθα. Όλοι γνωρίζουμε ότι τη μελέτη ούτε που την ακουμπήσατε και όχι μόνο αυτό, αλλά η μη ύπαρξη καμίας μελέτης ήταν η αιτία να χαθούν τα 200.000 που εγκρίθηκαν στο Σύνδεσμο το 2009 και έκαναν φτερά εξαιτίας της ολιγωρίας σας και αλήθεια είναι, όχι μόνο της δικής σας…».
Ακολούθως αναφέρεται σε θέματα και έργα των Γαργαλιάνων, αλλά και το Μάραθο, το Καλό Νερό, τον τεχνικό σύμβουλο κ.ά., στην Κυπαρισσία κ.τ.λ., προσθέτοντας: «Μιλήσατε για φιέστες για ψύλλου πήδημα. Δεν πιστεύω να εννοείτε την τελετή απόδοσης τιμών των χαμένων αεροπόρων με καταγωγή από τα Φιλιατρά, που δεν αξιωθήκατε να κάνετε γιατί υποπτεύομαι κάπου αλλού ήσαστε απασχολημένος ή τα αποκαλυπτήρια των προτομών των αειμνήστων Λυριτζή και Παπαχριστόπουλου ή τις εκδηλώσεις του Δήμου που οι πολίτες συμμετείχαν από εκατοντάδες έως χιλιάδες […] Αναφέρθηκα γενικώς ότι χάθηκε για το Δήμο μας η περίοδος της κυβέρνησης Σαμαρά και τώρα εξηγώ ότι αυτό έγινε, γιατί δεν υποβάλατε καμία μελέτη για τη δημιουργία βασικών υποδομών, που λείπουν από τον τόπο μας για χρηματοδότηση, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι οι περισσότεροι υπουργοί ήταν φίλοι σας και σας περίμεναν. Και εσείς θυμηθήκατε την αναθεώρηση του “Καλλικράτη” σε μια περίοδο που δινόταν ο αγώνας για την επιβίωση της πατρίδας και της κοινωνίας. Μη βιαστείτε να βρείτε επιχείρημα, γιατί σήμερα η κατάσταση για την κοινωνία μας είναι πολύ χειρότερη από το 2014. Αλλά, αλήθεια, επήγατε στον κ. Σαμαρά και του ζητήσατε τη διάλυση του “Καλλικράτη”; Είναι ανέντιμο να φορτώνετε την αδιαφορία σας σε άλλους… Λυπάμαι πολύ που χρειάστηκε να σας υπενθυμίσω μερικά μόνο γεγονότα από τη θητεία σας, δεν είχα πρόθεση να το κάνω, αλλά δείξατε μικροψυχία σε κάθε αλλαγή που έρχεται στο Δήμο μας και συστρατεύεστε συνειδητά με όσους, λίγους ευτυχώς, δε θέλουν να γίνει τίποτα στον τόπο μας, υπηρετώντας προσωπικές φιλοδοξίες και ιδιοτέλειες. Συγγνώμη που ξανακούστηκαν τα καλέμια και τα σφυριά στον τόπο μας, αλλά αυτό έπρεπε να γίνει.
Τώρα, όσον αφορά στην επιστροφή μου στο ιατρείο μου, οφείλω να σας υπενθυμίσω ότι όλη μου τη ζωή την έζησα από την εργασία και την επιστήμη μου, στην οποία αφιερώθηκα και δε λαθροβίωσα σε πολιτικούς διαδρόμους. Και σας αποκαλύπτω ότι επιθυμώ να με αξιώσει ο θεός να ολοκληρώσω την επαγγελματική μου δραστηριότητα σαν γιατρός, όταν εγώ ή οι συμπολίτες μας αποφασίσουν γι’ αυτό. Γιατί, κε Κόλλια, σε κάποιους ανθρώπους λείπω αναστέλλοντας την εκτέλεση του επαγγέλματός μου, πράγμα που εσείς ποτέ δεν καταφέρατε. Τέλος, θα ήθελα να διευκρινίσετε αν επιμένετε να προτιμάτε τον κ. Τσίπρα να κυβερνά τον τόπο μας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως μας ανακοινώσατε στην οικία του προέδρου του Χαλαζονίου κ Τσούλου εις επήκοον όλων, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη πατρίδα μας, τιμώντας την παράταξη που σας ανέδειξε και σας εμπιστεύτηκε».


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις