Κατσίβελας σε Κόλλια: «Οι συνεργάτες σας ήταν αυτοί που σας απέσυραν»

Πρώτη Δημοσίευση: 05/10/2017 18:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/10/2017 18:43
«Εμείς δουλεύουμε σκληρά, πράγμα που δε μάθατε να κάνετε στη ζωή σας» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, στη μακροσκελή απάντησή του (σ.σ. γράψαμε στο χθεσινό φύλλο σχετικά το πρώτο μέρος) προς τον πρώην δήμαρχο Κώστα Κόλλια, με τον πόλεμο δηλώσεων να κρατεί καλά και να φουντώνει το ενδιαφέρον πολιτών και αυτοδιοικητικών της Τριφυλίας, οι οποίοι αναμένουν τη συνέχεια των πυρών.
Για το νερό των Γαργαλιάνων ο κ. Κατσίβελας, αναφέρει: «Στο επιχείρημά σας για την ακαταλληλότητα των νερών των γεωτρήσεων, δυστυχώς, οι αναλύσεις δε σας επιβεβαιώνουν και δεν ξέρω αν το μάθατε, προχωράμε άμεσα για την επάνδρωση δύο γεωτρήσεων στην περιοχή των Γαργαλιάνων, που έχουν εγκαταλειφθεί από το 2009. Και μας κάνετε κριτική για τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίσαμε, όταν είχαμε τη χειρότερη χρονιά λειψυδρίας από το 1992. Εσείς που δεν κάνατε τίποτα».
Ο κ. Κατσίβελας συνεχίζει για έργα στην περιοχή: «Αλλά μιας και ανοίξαμε την κουβέντα, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι αφήσατε το πιο εμβληματικό κτήριο της πόλης των Γαργαλιάνων, και εννοώ τη Βιβλιοθήκη, με σπασμένα παράθυρα και καλυμμένες τις τρύπες με χαρτόνια από χαρτόκουτα, το οποίο ανακαινίσαμε. Τον ιερότερο δρόμο της πόλης, που οδηγεί στο κοιμητήριο, τον αφήσατε βομβαρδισμένο τοπίο, τον οποίον εμείς άμεσα αποκαταστήσαμε, μαζί με άλλους δρόμους της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, όπως χωματόδρομους στο Μάραθο που ασφαλτοστρώσαμε. Σας γνωρίζω ότι εκτελείται η ανάπλαση της εισόδου της πόλεως των Γαργαλιάνων, θα δείτε ότι έγινε ο αθλητικός φωτισμός του Γηπέδου Γαργαλιάνων. Τώρα να σας πω για την πιλοτική τοποθέτηση φωτισμού LED στις κοινότητες του Μαράθου και του Καλού Νερού, είναι δύσκολο να καταλάβετε.
Σας ενημερώνω, επίσης, ότι τελείωσε η μελέτη καταγραφής του φωτισμού του Δήμου και θα προχωρήσουμε στη σύναψη δανείου από την Τράπεζα Παρακαταθηκών και Δανείων για την αντικατάσταση του. Τον τεχνικό σύμβουλο που σας είχε εγκριθεί από το ΕΣΠΑ και την ΕΕΤΑΑ, τον είχατε ξεχάσει στο συρτάρι σας επί μήνες, τον ενεργοποιήσαμε και προλάβαμε να κάνουμε την ηλεκτρονική καταγραφή των Δημοτικών Κτηρίων, καθώς και 6 μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης σε δημοτικά κτήρια και είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε πρόταση, όταν γίνει η πρόσκληση από το αντίστοιχο πρόγραμμα. Και δημιουργήσαμε το Ενεργειακό Πρόγραμμα του Δήμου και γίναμε μέλος του “Συμφώνου των Δημάρχων”. Και βεβαίως τι να πω για την έγκριση που σας έγινε για πρόσληψη δικηγόρου στο Δήμο, την οποία κατ’ επιλογή προσπαθήσατε να ακυρώσετε και την εξασφαλίσαμε με την ψυχή στο στόμα τελευταία στιγμή και αφού είχε λήξει η προθεσμία της έγκρισης. Στην Κυπαρισσία θα μάθατε ότι ανακαινίσαμε το κτήριο Αλέκος Παπαδόπουλος, ότι αναδιαρθρώσαμε και ανακαινίσαμε το Δημαρχείο, που ολοκληρώνεται με την εγκατάσταση των δικτύων του ΟΤΕ και θα παραδοθεί στους πολίτες και τους εργαζομένους του Δήμου μας. Θα μάθατε ότι έγινε το πεζοδρόμιο μέχρι τα Μυρέικα, όπως και αυτό στην είσοδο του Καλού Νερού. Θα μάθατε ότι ανασυστήσαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυπαρισσίας στο χώρο ΕΠΑΛ, αλλάξαμε το Εικαστικό Εργαστήρι, το μεταστεγάσαμε σε χώρο του ΕΠΑΛ και επιλέξαμε τους εκπαιδευτές, έπειτα από διαγωνισμό, με στόχο η αξιοποίηση του κ. Γκαρδιακού να αναμορφώσει πολλά δημόσια κτήρια του Δήμου μας, δημιουργώντας μια νέα παράδοση. Θα μάθατε ότι φτιάξαμε καινούργιο γυμναστήριο για τα βάρη και ανακατασκευάσαμε το προαύλιο του Γυμνασίου. Θα μάθατε ότι ολοκληρώσαμε τη μελέτη ανάπλασης της Πάνω Πόλης της Κυπαρισσίας, εγκεκριμένη πλέον και από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Πιστεύω θα περάσατε από την περιοχή του Αϊ- Λαγούδη και θα είδατε την ανάπλαση της παραλίας και την αξιοποίηση του τουριστικού περιπτέρου με ΣΔΙΤ (σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα), που δε θυμίζει σε τίποτα τον παρηκμασμένο χώρο που μου παραδώσατε. Θα μάθατε για το έργο της αποκατάστασης του προσήνεμου μόλου του λιμανιού της Κυπαρισσίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που είναι στο προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου της νέας προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας, Δήμου Τριφυλίας και Λιμενικού Ταμείου. Βεβαίως, θα έχετε αντιληφθεί και τα άλλα έργα που έχει κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο οδικό Δίκτυο του Δήμου μας και όσα άλλα είναι σε εξέλιξη να γίνουν ως αποτέλεσμα της παρουσίας και της συνεργασίας μας.
Δεν μπορώ, βεβαίως, να μη σας υπενθυμίσω την καταστροφική σας επιλογή που ακολουθήσατε για την αξιοποίηση του Κυπαρισσιακού κόλπου, που θα κοστίσει ανεπανόρθωτα στις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής, αλλά και στο μέλλον του τόπου μας. Και είστε εσείς ο μοιραίος άνθρωπος.
Να σας υπενθυμίσω ότι είναι συμβασιοποιημένα έργα ανάπλασης στο Καλό Νερό και ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του Γηπέδου του Κοπανακίου. Έγινε μερική ανάπλαση της εισόδου του Κοπανακίου και πολλές αναπλάσεις σε κοινότητες της ΔΕ Αετού και άλλα έργα σε όλο το Δήμο που ξεφεύγουν από το ενδιαφέρον του παρόντος σημειώματος. Υπονοήσατε κάτι για την καθαριότητα, αλλά δε μας είπατε πόσους κάδους και πόσα απορριμματοφόρα προμηθευτήκατε, δε μας είπατε πόσες χωματερές είχατε, δε μας είπατε ποια απόφαση πήρατε για τη διαχείριση των απορριμμάτων, δε μας είπατε αν τολμήσατε να χωροθετήσετε τη περιοχή που θα κάνατε τοπική διαχείριση των απορριμμάτων. Αλλά και όταν τέθηκε το ζήτημα χωροθέτησης, δε συμπεριφερθήκατε ως δήμαρχος αλλά ούτε ως υπεύθυνος άνθρωπος δαιμονοποιώντας κάθε προτεινόμενη λύση. Και τολμήσαμε. Πρώτοι από όλους επιλέξαμε την Κεντρική Διαχείριση των απορριμμάτων, παράλληλα ετοιμάσαμε το τοπικό σχέδιο διαχείρισης και τώρα όλα έχουν πάρει το δρόμο τους. Προμηθευτήκαμε ένα απορριμματοφόρο και προχωράμε και για δεύτερο. Προμηθευτήκαμε μέχρι σήμερα 350 κάδους και προχωράμε σε προμήθεια φορτηγού για τα Φιλιατρά, που δεν έχει, και σε κλαδοθρυμματιστή, για να λυθεί το πρόβλημα του Δήμου με τα κλαδέματα. Και βεβαίως, όλα αυτά και πολλά άλλα έγιναν με χρήματα από ίδιους πόρους του Δήμου και την αναλογούσα σε μας ΣΑΤΑ.
Με προκαλείτε για έργα ΕΣΠΑ ενώ γνωρίζετε ότι η προηγούμενη προγραμματική περίοδος ολοκληρώθηκε και η καινούργια καλά καλά δεν έχει αρχίσει, ακόμα αφού το πρόγραμμα Leader θα ανοίξει το 2018. Τώρα να μιλήσουμε για εξωστρέφεια και προβολή του Δήμου μας, είναι έννοιες και δράσεις άγνωστες σε σας, αρκεί να σας υπενθυμίσω ότι λογαριασμούς από δημοσιεύσεις στην Εφημερίδα Έθνος και από Τουριστικό Γραφείο της Καλαμάτας που μετέφερε Ρώσους Δημοσιογράφους στο Costa Navarino τους αφήσατε απλήρωτους.
Να σας μιλήσω για πρόνοια και αλληλεγγύη είναι περιττό, ο Δήμος μας τώρα είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για υποστήριξη των απόρων και των αδυνάτων και επιπλέον δημιουργήσαμε τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος και τον Οκτώβριο θα γίνει η πρώτη αιμοδοσία.
Κάνετε κριτική εσείς που υπήρξατε και φυγόπονος, αποφεύγοντας να διεκδικήσετε από την ΤΕΜΕΣ την αποζημίωση της Γης σε χρήμα, η οποία εκκρεμούσε από το 2007 και καταθέσατε την αγωγή στις 29 Αυγούστου του 2014, προτελευταία ημέρα της δημαρχίας σας, πιστεύοντας ότι θα μου δημιουργήσετε προβλήματα και εχθρότητα με τη μεγάλη επιχείρηση του Δήμου μας. Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε και ήμουν υποχρεωμένος να κάνω, κάτι που δεν έκανε κανείς . Και όχι μόνο αυτό, αλλά με προσωπικό μου αίτημα στο Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» χρηματοδότησε την αναμόρφωση του Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων, που το ανέδειξε ως Ιστορικό Μνημείο.
Τους υπαλλήλους του Δήμου μας και τους συνεργάτες μου σαφώς και τους τιμώ και ξέρετε τους τιμώ με έναν τρόπο, που αναδεικνύονται οι ικανότητές τους και η αξιοσύνη τους, πράγμα που εσείς δεν κάνατε. Μπορεί να κρατάτε καλές σχέσεις με όποιους έχετε αποφασίσει, αλλά μην ξεχνάτε ότι οι συνεργάτες σας, τους οποίους εκθέσατε ανεπανόρθωτα, ήταν και αυτοί που σας απέσυραν. Και για να σας δείξω τη διαφορά μας, μια επίσκεψη στη σελίδα της Διαύγειας του Δήμου μας θα δείτε ότι σε όλη σας τη θητεία πήρατε 4.950 αποφάσεις και μέχρι σήμερα έχουν αναρτηθεί 9.202 δικές μου! Αν σας λέει αυτό κάτι. Και ξέρετε γιατί; Γιατί ξεχνιόσαστε σε χώρους που κυκλοφορούν άλλου είδους πνεύματα, ενώ εμείς δουλεύουμε σκληρά, πράγμα που δε μάθατε να κάνετε στη ζωή σας».
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις