Καυστικά σχόλια στο Facebook ανεβάζουν το πολιτικό θερμόμετρο

Πρώτη Δημοσίευση: 10/07/2013 19:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/07/2013 19:05
Ένα από τα δεκάδες μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτέλεσε πεδίο πολιτικής διαμάχης το τελευταίο 48ωρο μεταξύ του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτου Χρυσομάλλη και του μέλους της κεντρικής επιτροπής του κόμματος Νέα ΜΕ.Ρ.Α. (του οποίου αρχηγός είναι ο Χρήστος Ζώης), αλλά και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοπορία» στο Δήμο Καλαμάτας, Νίκου Φωτέα.
Η αρχή έγινε από τον κ. Χρυσομάλλη. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για το ενωτικό κάλεσμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για μια «Νέα Ελλάδα», ανέφερε: «Ο κ. Τατούλης  καίγεται για τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και ετοιμάζεται να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: “κωλoτούμπα”. Το ερώτημα είναι αν η κοινωνία πλέον ανέχεται τους πολιτικούς καιροσκόπους. Ίδωμεν...».
Σχόλιο - απάντηση στην παραπάνω ανάρτηση έκανε ο Νίκος Φωτέας. Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας τα αναγραφόμενα Χρυσομάλλη, σημείωσε: «Έβρισε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα, λέει ο σοφός λαός. Την κωλοτούμπα του αρχηγού δεν την είδατε, προσπέρασε στα γρήγορα, και μετά μιλάτε για πολιτικούς καιροσκόπους. Αλλά πάλι, όπως λέει ο σοφός λαός, κίνησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι (κάτι Μαρκόπουλους, Σολδάτους, μούγκα στη στρούγκα)».
Ο... διάλογος όμως είχε και συνέχεια:
Μ. Χρυσομάλλης: «Νικόλα, αν εννοείς την κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Σαμαράς τότε προτίμησε να μην είναι αυτοδύναμος πρωθυπουργός, αλλά να συνεχίσουν να υπάρχουν καταθέσεις και τα ΑΤΜ να βγάζουν χρήματα (δες τι έπαθαν οι φίλοι μας οι Κύπριοι για κάποιες μέρες). Τότε ο Καμμένος, ο Ζώης και κάποιοι άλλοι δεν τον κατάλαβαν, σήμερα κάποιοι από αυτούς το καταλαβαίνουν. Αν εννοείς τον Τατούλη, καλύτερα ρώτα το νέο σου πρόεδρο και ανάτρεξε στις συνεντεύξεις του εκείνη την περίοδο ως υπεύθυνο βουλευτή για την προεκλογική καμπάνια του Δράκου και, φυσικά, κατά του Τατούλη».
Ν. Φωτέας: «Δηλαδή, Μίλτο, εννοείς ότι και ο Σαμαράς το κατάλαβε μετά από δύο χρόνια ότι εκείνο που έλεγε, δεν υπογράφω κανένα μνημόνιο, ήταν λάθος; Αν είναι έτσι, ακόμα χειρότερα, γιατί και αργός στη σκέψη είναι και με τα μνημόνια που υπέγραψε μετά δεν είδα να βελτιώσει τίποτα. Αντίθετα, πάμε στον τοίχο με ταχύτητα φωτός».
Ο διάλογος συνεχίστηκε κι έτσι έκλεισε η πολιτική διαμάχη στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Βέβαια, το ερώτημα είναι, γιατί ο κ. Χρυσομάλλης (σ.σ. συνήθως λιγομίλητος) ασχολήθηκε με τη δήλωση του κ. Τατούλη. Άλλωστε, ο πρώτος ή ο τελευταίος θα είναι που εκδιώχτηκε από ένα κόμμα και μετά επέστρεψε;

Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις