Κλείνουν τα BHS, στο δρόμο 11.000 εργαζόμενοι

Πρώτη Δημοσίευση: 02/06/2016 21:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/06/2016 21:51
Σε οριστική εκκαθάριση οδηγούνται τα μεγάλα πολυκαταστήματα BHS στη Βρετανία,αφήνοντας στο δρόμο 11.000 εργαζόμενος .

Δεν βρέθηκε επενδυτής
Η εταιρία Duff & Phelps που είχε αναλάβει την προσωρινή διαχείρηση, δεν κατάφερε αν βρει νέος αγοραστής και ανακοίνωσε ότι όποιος θα αναλάμβανε ως νέος ιδιοκήτης της αλυσίδας, θα έπρεπε να έριχνε από την πρώτη στιγμή τουλάχιστον 100 εκατομμύρια Λίρες ( 130 εκατομμύρια ευρώ) ως λειτουργικό κεφάλαιο.
Οι διαχειριστές ανακοίνωσαν επίσης ότι υπήρξαν μερικές «βιώσιμες» προσφορές για την αγορά μέρους των μετοχών της εταιρίας, δεν υπήρξε κάποια προσφορά για την εξαγορά του 100% της εταιρίας. Ετσι η Duff & Phelps αποφάσισε ότι πρέπει η εταιρία να οδηγηθεί στην εκκαθάριση καθώς θεώρησε ότι είναι προς το συμφέρον των δανειστών της αλυσίδας να αγοραζόταν εξ ολοκλήρου από έναν επενδυτή ή από ομάδα επενδυτών.

Αδυνατούσε να βρει δανειστές
Η κατάρρευση των BHS άρχισε ουσιαστικά στα τέλη του περασμένο Απριλίου όταν έγινε γνωστή η αποτυχία της ιδιοκτησίας να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές του για νέο δάνειο.
Στην αλυσίδα πολυκαταστημάτων που είχε πίσω της μια ιστορία 88 ετών απασχολούνταν 11.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν μείνει απλήρωτοι.
Τον Μάρτιο η επιχείρηση είχε καταφέρει να πετύχει μείωση έως και 75% στα ενοίκια που πλήρωνε για τα 87 καταστήματά της. Παράλληλα οι ιδιοκτήτες υποσχέθηκαν ότι θα εξοικονομούσαν 100 εκατομμύρια στερλίνες από πωλήσεις ακινήτων, νέες συμφωνίες με προμηθευτές. Ωστόσο το σχέδιο δεν εφαρμόστηκε με αποτέλεσμα η αλυσίδα πολυκαταστημάτων να βρεθεί μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας.
thetoc.grΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις