Κλιμάκιο του υπουργείου στη Μεσσήνη για μελέτη με βελτιώσεις στον υφιστάμενο δρόμο «Καλαμάτα – Ριζόμυλος»

Πρώτη Δημοσίευση: 16/06/2016 13:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/06/2016 13:13
Γ. Τσώνης: «Θα δούμε και τις δύο λύσεις και θα αποφασίσουμε ποια μας συμφέρει»
 
-Σ. Αναστασόπουλος: «Μαθαίνουμε τις εξελίξεις από το Δήμο Καλαμάτας»
 
 
Εκτός του Προσφυγικού και του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων, ακόμα ένα «καυτό» θέμα για την περιοχή της Μεσσήνης τέθηκε προς συζήτηση στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος, που επανήλθε στο προσκήνιο ύστερα από πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Π. Νίκα.
Όπως ανέφερε ο Γ. Τσώνης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο ΥΠΕΧΩΔΕ του έγινε γνωστό ότι πολύ σύντομα κλιμάκιο του υπουργείου θα έρθει στη Μεσσήνη για μετρήσεις, ώστε να συνταχθεί η μελέτη στον υφιστάμενο δρόμο Καλαμάτας – Ριζόμυλου, που αποτελεί «δώρο» του «Μορέα» ύστερα από την αναθεωρημένη σύμβαση με το υπουργείο.
Επίσης, ο κ. Τσώνης ενημέρωσε ότι η μελέτη με τις βελτιώσεις στη νέα χάραξη είναι έτοιμη και ζήτησε, μάλιστα, να την πάρει, ώστε να τη φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά λείπουν κάποιες υπογραφές. Ξεκαθάρισε δε ότι θα δουν και τις δύο μελέτες και θα αποφασίσουν γι’ αυτή που είναι καλύτερη για το Δήμο Μεσσήνης και εντάσσει τα παράλληλα έργα, που αποτελούν προτεραιότητα για την ανάπτυξη της περιοχής.
Ο κ. Τσώνης, μίλησε, μάλιστα περιπαιχτικά για την επίσκεψη του πρώην γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα, λέγοντας ότι έκανε μαθήματα χωρίς να γνωρίζει το αντικείμενο. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι ο Δήμος Μεσσήνης θα έχει τον πρώτο λόγο για το συγκεκριμένο έργο.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Αναστασόπουλος άφησε αιχμές ότι ο δήμαρχος προωθεί παρασκηνιακά τη μελέτη που αφορά στις βελτιώσεις στον υφιστάμενο δρόμο και έχει εγκαταλείψει τη νέα μελέτη.
Απαντώντας, δε, στους υπαινιγμούς για τον κ. Αγγελάκα, εξήρε τη στάση και τη συμβολή του στις βελτιώσεις που ζήτησε ο Δήμος Μεσσήνης, ακόμα και με αλλαγή περιβαλλοντολογικών όρων σε κάποιες περιοχές.
Τέλος, κάλεσε το δήμαρχο να φέρει άμεσα προς συζήτηση το θέμα «Καλαμάτα – Ριζόμυλος» στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, ώστε να σταματήσουν οι δημότες να ενημερώνονται από το δήμαρχο Καλαμάτας.
Από την πλευρά του και ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης κατηγόρησε τον κ. Τσώνη ότι με τη στάση του δείχνει να έχει εγκαταλείψει τη νέα χάραξη του δρόμου, καλώντας τον επίσης να φέρει το θέμα προς συζήτηση.
Πιο «καυστικός» εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κ. Αποστολόπουλος, λέγοντας ότι τσάμπα γίνεται η όλη φασαρία, καθώς το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και δεν πρόκειται να γίνει.
 
Του Κώστα ΓαζούληΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις