Κοσμοσυρροή στην Καλαμάτα το Πάσχα!

Πρώτη Δημοσίευση: 05/04/2018 09:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/04/2018 09:29
Υψηλοί αριθμοί επισκεπτών αναμένονται το 4ήμερο της Λαμπρής!
 
Από την προηγούμενη εβδομάδα το «Θάρρος» είχε επισημάνει σε δημοσίευμά του ότι ο αριθμός των επισκεπτών που αναμένονται στη Μεσσηνία για φέτος το Πάσχα θα είναι ιδιαίτερα υψηλός. Μάλιστα, μεγάλα τουριστικά γραφεία σημείωναν ότι η Καλαμάτα θα είναι φέτος μία από τις πόλις με τη μεγαλύτερη κίνηση.
Σύμφωνα με τους ειδικούς στο χώρο του τουρισμού, οι παραδοσιακοί προορισμοί συγκέντρωσαν τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών και το φετινό Πάσχα, αλλά το κριτήριο της οδικής πρόσβασης μάλλον κυριαρχεί στις επιλογές τους.
Οι πιο προσιτές τιμές που έχουν πλέον τα τουριστικά πακέτα φαίνεται ότι αποτέλεσαν δέλεαρ για να ταξιδέψουν πολλοί Έλληνες φέτος το Πάσχα και να κάνουν ένα διάλειμμα από τους πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, μια και το καλοκαίρι αργεί ακόμα.
Τα τουριστικά γραφεία παρατηρούν μια συγκρατημένη άνοδο της κίνησης αυτή την περίοδο, με την πλειονότητα των ταξιδιωτών να επιλέγει κατά μέσο όρο τις τρεις διανυκτερεύσεις στον προορισμό της επιλογής.
Το σίγουρο είναι πως η Μεσσηνία αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για το Πάσχα. Τα έθιμα, οι παραδόσεις και οι γεύσεις θα ικανοποιήσουν τον επισκέπτη, ο οποίος θέλει να βιώσει τη μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού μακριά από την πόλη και κοντά στη φύση και το παραδοσιακό στοιχείο.
Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την πληροφόρηση την οποία έχει ο Δήμος Καλαμάτας από τα ξενοδοχεία της περιοχής, οι κρατήσεις για το Πάσχα κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, τα οποία αγγίζουν το 100%.
Αυτό ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους χθες η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα, προσθέτοντας ότι το μεγάλο κύμα επισκεπτών αναμένεται να αφιχθεί στην Καλαμάτα και την περιοχή σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή.
Η αντιδήμαρχος επισήμανε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έκανε πολλές προωθητικές ενέργειες, με προβολή της πόλης και της περιοχής της από τον έντυπο Τύπο και τηλεοπτικά δίκτυα πανελλήνιας και περιφερειακής εμβέλειας.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις