Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Πρώτη Δημοσίευση: 12/09/2017 09:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/09/2017 09:35
Η σημερινή -προγραμματισμένη- συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια έχει προκαλέσει την κινητοποίηση και των δύο "αντίπαλων στρατοπέδων”. Οι πρώτοι είναι αυτοί που προτείνουν την ολοκλήρωση υπογραφής της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ, ώστε να προχωρήσει η κεντρική διαχείριση. Οι δεύτεροι, είναι αυτοί που επιμένουν να προτάσσουν διάφορες δικαιολογίες για να μην προχωρήσει η σύμβαση, με πρωτεύοντες τις περιβαλλοντικές και οικονομικές παραμέτρους.
Επί του θέματος υπήρξε και παρέμβαση από το Σύλλογο των Απανταχού Κωνσταντιναίων, τόσο προς τα μέλη του ΦΟΔΣΑ, τα οποία εκπροσωπούν το δήμο Οιχαλίας όσο και τους προς τα υπόλοιπα. Όπως σημειώνουν, " 1.Όπως όλοι σας, όλοι μας και όλη η τοπική κοινωνία του Δήμου Οιχαλίας γνωρίζετε, γνωρίζουμε και γνωρίζουν, σχετικά με το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  με την οποία ο Δήμος Οιχαλίας στηρίζει και τάσσεται υπέρ της αποκεντρωμένης και κατά της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων. Μετά από αυτή την απόφαση και μετά από πρόσφατη σχετική συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Οιχαλίας:
 Θεωρούμε αδιανόητο να υπάρξει διαφορετική θέση από τους εκπροσώπους του Δήμου Οιχαλίας στην προσεχή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ σχετικά με το θέμα αυτό και θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή τους, σε περίπτωση συζήτησης ή ψηφοφορίας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, να ψηφίσουν θετικά υπέρ της αποκεντρωμένης και κατά της ολοκληρωμένης διαχείρισης .
2. Για άλλη μια φορά τοποθετούμαστε και θεωρούμε αυτονόητο ότι οι εκπρόσωποι του Δήμου σε συνεδριάσεις του ΦΟΔΣΑ μεταφέρουν, εκφράζουν και ψηφίζουν σύμφωνα με τις εντολές που έχουν λάβει βάσει των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτές αποκλειστικά  εκφράζουν και μόνο αυτές στηρίζουν. Οι προσωπικές απόψεις παραμένουν προσωπικές και παραμένουν εκτός αιθούσης συνεδρίασης.
Μετά από τα παραπάνω και επειδή:  1. Τις τελευταίες μέρες οργιάζει η φημολογία και η παραχολογία σε περίπτωση θετικής ψήφου για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων.
2. Θεωρούμε ότι η υποστήριξη θέσεων, απόψεων που έχουν να  κάνουν με το μέλλον του τόπου μας, την υγεία και το οικονομικό συμφέρον των πολιτών του Δήμου μας είναι υποχρέωση όλων μας, πολύ δε περισσότερο των εκλεγμένων εκπροσώπων μας  και
3.Επειδή η συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ της 12ης Σεπτεμβρίου 2017 μπορεί να αποβεί καθοριστική  για το μέλλον ολόκληρης της περιοχής του Δήμου Οιχαλίας, γι αυτό  καλούμε τους εκπροσώπους του Δήμου Οιχαλίας στο ΦΟΔΣΑ να σεβασθούν τις μέχρι σήμερα αποφάσεις και στη συνεδρίαση να ενεργήσουν σύμφωνα με αυτές".
Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας έχουν ασκηθεί από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΠΕΔ), τους Δήμους Κορινθίων, Άργους-Μυκηνών, Τριπόλεως Σπάρτης και Βόρειας Κυνουρίας, τα Σωματεία "ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΛΛΙΡΡΟΙΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ", "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ– Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ", "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ –ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΟΥΝΗΣ –Η ΑΝΑΛΗΨΗ" και από δυο (2)πολίτες: αίτηση ακύρωσης της απόφασης για τη ΣΔΙΤ και αίτηση αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής με την οποία προσβάλλονται όλες οι αποφάσεις για την κεντρική διαχείριση"
 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 


Σχόλια

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ, ΟΤΑΝ ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ, ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΦΟΔΣΑ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ......ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΔΙΤ......ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ Ο ΠΕΣΔΑ !!!! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ''ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ'' ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΩΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝ ΑΥΤΩ.....ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ, ΚΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ) ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. ΚΑΙ ΜΕ ''ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ'' ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΕΣ ΗΔΗ ΝΟΜΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ !!! Ή ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΥΝΝΟΜΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΕΣΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΣΔΑ Ή ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΩΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΟΥ !!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΔΙΤ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!! ΕΤΣΙ ΝΑ ΔΙΑΜΗΝΥΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ....ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις