Κυπαρισσία: Εκδήλωση Κουτσίκου με Τατούλη και Μπάμη για ανάπτυξη, αγροδιατροφικό τομέα και τουρισμό

Πρώτη Δημοσίευση: 04/04/2019 15:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/04/2019 15:07
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Κυπαρισσία εκδήλωση του Παναγιώτη Κουτσίκου, προς τιμήν του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Φίλιππου Μπάμη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πάρα πολλοί τοπικοί παράγοντες της επιστημονικής και επιχειρηματικής και αυτοδιοικητικής κοινότητας Τριφυλίας και οι περισσότεροι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του περιφερειακού συνδυασμού Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος».
Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Κουτσίκος, επιχειρηματίας, καταγόμενος από την Κυπαρισσία, διοργάνωσε εκδήλωση, στο κέντρο «εν πλω», με ομιλητές τον ίδιο, τον Π. Τατούλη και τον Φ. Μπάμη.
Ο Π. Κουτσίκος αναφέρθηκε στην ανάγκη υποβοήθησης της ιδιωτικής ανάπτυξης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση υποστηρίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να θεωρεί ευθύνη της τη συμμετοχή της στη οργάνωση της «από τα κάτω προς τα πάνω» ανάπτυξης, σε συνεργασία με τους αναγκαίους και ικανούς επιχειρηματικούς και κοινωνικούς εταίρους. Ακόμα, υπογράμμισε ως θετική την πρωτοβουλία Τατούλη για ίδρυση τραπεζικού ιδρύματος στην Πελοπόννησο με επίκεντρο τη στήριξη της περιφερειακής ανάπτυξης, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομών που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια από την παρούσα Αρχή και, τέλος, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η πρόοδος της Πελοποννήσου θα συνεχιστεί δια μέσου των εμποδίων της οικονομικής κρίσης, με τον ίδιο πάλι περιφερειάρχη.
Ακολούθως, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Φίλιππος Μπάμης, οικονομολόγος – δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Μελιγαλά, έκανε λόγο για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της Πελοποννήσου, σημείωσε ότι η Περιφερειακή Αρχή έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν αρκέστηκε ποτέ στις «χάρες του Θεού» (μοναδικό φυσικό περιβάλλον, ιστορικό κτιστό ανθρωπογενές περιβάλλον, εξαιρετικά παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα), αλλά πρωταγωνίστησε με πολιτική καινοτομία και πρωτοτυπία, καθιστώντας την Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία «παράδειγμα ελληνικής Περιφέρειας και νομού». Αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας και της Μεσσηνίας στον πρωτογενή - αγροδιατροφικό τομέα και τον τομέα του τουρισμού και της «πολιτιστικής βιομηχανίας», ενώ υποσχέθηκε ότι η αναπτυξιακή προσπάθεια την ερχόμενη αυτοδιοικητική πενταετία θα ενταθεί από την ανεξάρτητη «περιφερειακή κυβέρνηση Τατούλη» και το αποτέλεσμα θα είναι μια Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα συνεχίσει να αγωνίζεται, μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς, με πολλές εξωγενείς κυρίως αντιξοότητες, αλλά και θα προοδεύει για το καλό των παιδιών της.
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Π. Κουτσίκο για την «τιμητική εκδήλωση» στο πρόσωπό του, διακήρυξε ότι το αυτοδιοικητικό ζητούμενο είναι ανεξάρτητες τοπικές αρχές, υπηρέτριες των τοπικών αναγκών, που δεν έχουν ούτε κόμμα ούτε χρώμα, σημείωσε ότι το πρόγραμμα της νέας πενταετίας είναι έτοιμο, συνέχεια μιας προγραμματικής συμφωνίας 2014-2019 που υλοποιήθηκε, και παρατήρησε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα γίνει εκτενής παρουσίασή του.    Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις