Κυπαρισσία και Μεσσήνη δημιουργούν Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου

Πρώτη Δημοσίευση: 18/05/2019 10:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/05/2019 10:31
Πήραν το…πράσινο φως και μπαίνουν στο σημαντικό πρόγραμμα των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου, τόσο η Μεσσήνη με ποσό 1.761.888,06 ευρώ όσο και η Κυπαρισσία με το ποσό 1.696.000, 00 ευρώ, οι δύο πόλεις της Μεσσηνίας που είχαν υποβάλει, ύστερα από εντατική προετοιμασία του Επιμελητηρίου, των δύο Δήμων και των δύο Εμπορικών Συλλόγων, το σχετικό φάκελο, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΣΠΑ “Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία” του ΕΠΑνΕΚ…
Σύμφωνα με την κατάταξη των 68 φακέλων που υποβλήθηκαν, η Μεσσήνη και η Κυπαρισσία είναι μεταξύ των 56 που συγκέντρωσαν των υψηλότερη βαθμολογία και θα χρηματοδοτηθούν για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που έχουν μελετήσει.
Συγκεκριμένα, ο φάκελος για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στη Μεσσήνη έχει σειρά κατάταξης 41 και θα χρηματοδοτηθεί για τις παρεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν με 1.762.000 ευρώ. Ο φάκελος για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στην Κυπαρισσία έχει σειρά κατάταξης 45 και θα χρηματοδοτηθεί με 1.696.000 ευρώ.
Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία που πιστώνεται στην εξαιρετική συνεργασία που είχαν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, οι Δήμοι Μεσσήνης και Τριφυλίας και οι αντίστοιχοι δύο Εμπορικοί Σύλλογοι.
Συγκεκριμένα θα γίνουν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής στις εμπορικές περιοχές των δύο πόλεων, όπως οριοθετούνται συγκεκριμένα στους σχετικούς φακέλους, καθώς και για την οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στις περιοχές αυτές με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατομμύρια ευρώ και αυξήθηκε στα 96.3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα.
Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό συνολικά πενήντα εννέα (59) προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%. Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων.
 Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις