Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν έχουμε λάβει αίτημα για να δέσει σε ελληνικό λιμάνι το Adrian Darya 1

Πρώτη Δημοσίευση: 22/08/2019 20:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/08/2019 20:01
«Το πλοίο δεν κατευθύνεται προς την Ελλάδα. Δεν έχουμε λάβει αίτημα για να δέσει σε ελληνικό λιμάνι» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο France 24 TV, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γαλλία και της συνάντησής του με τον Εμανουέλ Μακρόν.
Όταν ρωτήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που ήθελαν το Adrian Darya (πρώην Grace 1) να οδεύει προς την Καλαμάτα, με τον ελλιμενισμό του του να έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Δευτέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός επέμεινε ότι η Ελλάδα δεν έχει δεχθεί κανένα σχετικό αίτημα.
Ο Γάλλος δημοσιογράφος ωστόσο έδειξε αρκετή επιμονή στο ζήτημα του ελλιμενισμού του ιρανικού τάνκερ σε ελληνικό λιμάνι με τον Κ. Μητσοτάκη να επαναλαμβάνει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Νωρίτερα, ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε δηλώσει, σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως «έχουμε στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να διευκολύνουμε τη διακίνηση του πετρελαίου που μεταφέρει το δεξαμενόπλοιο προς τη Συρία».
Αναφορές ήθελαν το ιρανικό δεξαμενόπλοιο να κατευθύνεται προς το λιμάνι της Καλαμάτας αφότου αφέθηκε ελεύθερο από τις αρχές του Γιβραλτάρ. Η εξέλιξη αυτή θα έφερνε την ελληνική διπλωματία αντιμέτωπη με μια δύσκολη κατάσταση.newsbeast.gr


Tags: Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις