Κόπηκε στα… δύο ο «Ανοιχτός Δήμος * Ενεργοί Πολίτες» - «Βελούδινο» διαζύγιο» …ή διαγραφή

Πρώτη Δημοσίευση: 14/09/2018 19:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/09/2018 19:05
Ο Μανώλης Μάκαρης δηλώνει επικεφαλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν …διαζύγιο
 
Η ανοιχτή συνέλευση του «Ανοιχτού Δήμου - Ενεργοί Πολίτες» των προηγούμενων ημερών μάλλον δημιούργησε δυσεπίλυτα πολιτικά προβλήματα στο εσωτερικό της παρά αποτέλεσε εφαλτήριο καλύτερων προοπτικών στις εκλογές του 2019 για το Δήμο Καλαμάτας.
Στη διάρκειά της μπορεί ο Μανώλης Μάκαρης να ανανέωσε την εμπιστοσύνη των παρευρισκομένων στο πρόσωπό του, όμως οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης δεν υιοθέτησαν την πρακτική που ακολουθήθηκε και το αποτέλεσμα.
Μάλιστα, χθες οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση για τους φονικούς σεισμούς του 1986 δημοτικοί σύμβουλοι δεν αντάλλαξαν καν χαιρετισμό με τον κ. Μάκαρη, ενώ μόνο ο Στάθης Σταματόπουλος είχε μια ολιγόλεπτη συζήτηση μαζί του. Το, δε, μήνυμα που έστειλαν είναι να προχωρήσουν σ' ένα «βελούδινο διαζύγιο» με τη διαδικασία της ανεξαρτητοποίησής του. Σε διαφορετική περίπτωση, εξετάζεται ακόμη και η διαγραφή του! 
Πλέον, ο Μανώλης Μάκαρης είναι επικεφαλής μιας δημοτικής ομάδας την οποία δεν εκπροσωπεί, αφού η τελευταία έκανε τη δική της δήλωση χθες, δια του εκπροσώπου της, δημοτικού συμβούλου Στάθη Σταματόπουλου.
Για όλα αυτά μίλησε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τη Μαραθόλακκα ο κ. Μάκαρης. Και ούτε λίγο- ούτε πολύ, κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικούς συμβούλους του «Ανοιχτού Δήμου - Ενεργοί Δημότες» ότι προσπάθησαν να τον φθείρουν, ώστε να επιβάλουν ως υποψήφιο δήμαρχο άλλο πρόσωπο, έναν «σούπερ σταρ» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Επίσης, μίλησε για «υπόγειες διαδικασίες σε σκοτεινούς διαδρόμους», με σκοπό την αντικατάστασή του.
Πάντως, όταν ρωτήθηκε για το ποιος εκπροσωπεί τελικά τη δημοτική ομάδα, σημείωσε ότι επικεφαλής είναι ο ίδιος, σύμφωνα με την απόφαση της ανοιχτής συνέλευσης. Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι η πλειοψηφία του συνδυασμού που κατέβηκε στις εκλογές του 2014 υποστηρίζει τον ίδιο, όπως και οι τοπικοί σύμβουλοι του «Ανοιχτού Δήμου».
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του τόνισε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η αναφορά των έξι δημοτικών συμβούλων που διαχώρισαν τη θέση τους από εκείνον, ότι η απόφαση για την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης της παράταξης ήταν μονομερής πράξη. Όπως ανέφερε, τους είχε ενημερώσει έγκαιρα όλους, αλλά κάποιοι προσπαθούσαν να αποτρέψουν την πραγματοποίησή της, ενώ με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο ήθελαν να τον φθείρουν.
«Θέλανε κάποιον άλλον επικεφαλής» είπε ο Μανώλης Μάκαρης, υπογραμμίζοντας ότι «εγώ ποτέ δεν αρνήθηκα να μπω στη διαδικασία της κρίσης, αυτοί δε θέλανε να μου δώσουν τη δυνατότητα να κριθώ».
Αναφερόμενος στο αίτημα για διεύρυνση της παράταξης, είπε ότι ακούγονταν διάφορα ονόματα, όμως κανένα από αυτά δεν πήγε να συζητήσει.
Κλείνοντας, ανέφερε ότι σέβεται τους έξι δημοτικούς συμβούλους που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους, όπως και ότι η παράταξη είναι ανοιχτή για όλους, με την προϋπόθεση επίτευξης συμφωνιών βάσει ενός προγραμματικού πλαισίου.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις