Κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του ΤΕΙ

Πρώτη Δημοσίευση: 12/04/2018 18:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/04/2018 18:37
Διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης κατά ISO 17025 και αναγνωρισμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου για την οργανοληπτική δοκιμή του ελαιολάδου είναι το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου. Εκτός των δοκιμών, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια και προσφέρει συμβουλευτική σε θέματα της ελαιοκομίας.
Έτσι, τον Απρίλιο διοργανώνει τα εξής σεμινάρια:
•Γευσιγνωσία ελαιολάδου: αρχές και πρακτική
•Οι προκλήσεις της γευσιγνωστικής αξιολόγησης του ελαιολάδου
Τόπος διεξαγωγής: Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας - Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
 
Γευσιγνωσία ελαιολάδου: αρχές και πρακτική
 Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου της ελαιοκομίας και ερασιτέχνες που έχουν αγάπη και πάθος για το ελαιόλαδο.
Τα θέματα που θα διδαχθούν είναι:
•Γευσιγνωστική ανάλυση ελαιολάδου: τεχνικά θέματα και τεχνική δοκιμής
•Θετικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου: το φρουτώδες, πικρό, πικάντικο
•Αρνητικά χαρακτηριστικά ελαιολάδου: ελαττώματα καλλιέργειας, συγκομιδής, αποθήκευσης καρπού, επεξεργασίας, αποθήκευσης
•Τα αρώματα του ελαιολάδου
•Συνδυασμός ελαιολάδου και τροφίμων
Θα γίνουν δοκιμές ελληνικών ποικιλιών, δοκιμές αξιολόγησης γευσιγνωστικής ικανότητας και δοκιμές αρωματικής ανάλυσης.
 
 
Οι προκλήσεις της γευσιγνωστικής αξιολόγησης του ελαιολάδου
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου της ελαιοκομίας (στελέχη εταιρειών παραγωγής, τυποποίησης, εμπορίας και ποιοτικού ελέγχου) που έχουν ήδη αποκτήσει γνώση και δεξιότητες στις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας ελαιολάδου.
Τα θέματα που θα καλύψει το σεμινάριο είναι:
•Η σημασία της γευσιγνωστικής ανάλυσης του ελαιολάδου
•Οι προκλήσεις της γευσιγνωστικής ανάλυσης ως κριτήριο ποιότητας, εφαρμογές της γευσιγνωστικής ανάλυσης σε όλα τα στάδια της παραγωγής
•Οι διάφοροι τύποι γευσιγνωσίας
•Τα κρίσιμα σημεία στην ποιότητα του ελαιολάδου (προδιαγραφές επιλογής, συνθήκες αποθήκευσης, τυποποίησης και μεταφοράς του)
•Αναγνώριση, κατηγοριοποίηση και διαχείριση οριακών ελαιολάδων.
Στο πρακτικό μέρος θα γίνουν δοκιμές και ασκήσεις σε εξαιρετικά παρθένα και ελαττωματικά ελαιόλαδα, διαφόρων ελληνικών ποικιλιών, καθώς και προσομοίωση δοκιμών σε συνθήκες της επίσημης γευσιγνωστικής μεθόδου.
 
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στα σεμινάρια: 10
Εισηγητές: Βασίλης Δημόπουλος, Ιωάννα (Άννα) Μηλιώνη
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 27210 – 45304 και 69446 75764.
Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε σε κάποιο ή κάποια από τα σεμινάρια, στείλτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο [email protected] για να λάβετε την αίτηση εγγραφής. Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.



Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις